Türkiye'den Suriye'ye Çimento Yardımı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den Suriye'ye Çimento Yardımı

Türkiye\'den Suriye\'ye Çimento Yardımı

Suriye'ye çimento taşıyan TIR ve kamyonlar, 3 günlük beklemenin ardından Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı.3 gündür tampon bölgeye gitmeyi bekleyen çimento yüklü yaklaşık 40 TIR, bugün Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak...

03.09.2013 12:55

Suriye'ye çimento taşıyan TIR ve kamyonlar, 3 günlük beklemenin ardından Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı.

3 gündür tampon bölgeye gitmeyi bekleyen çimento yüklü yaklaşık 40 TIR, bugün Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak yükledikleri çimentoları tampon bölgeye götürerek orada bekleyen Suriye plakalı araçlara nakledecek.

İskenderun'dan getirdikleri çimentoları Suriye tarafına gönderdiklerini belirten TIR şoförü Mustafa Akman, 40 aracın her birinde 25 ton çimento yüklü olduğunu söyledi.

TIR şoförü Osman Yurtsever ise, İskenderun'dan getirdikleri çimentoları Suriye tarafına götürdüklerini ve oradan da iç savaşta evleri yıkılanlara dağıtıldığını ifade ederek, "Orada savaş var ve evlerin çoğu zarar görmüş. İnsanlar kendilerine bir oda dahi olsa yapmak istiyor. Bu çimentolar da onlara yardım amaçlı Türkiye'den gönderiliyor" dedi.

Bu arada, Suriye'de iç savaştan kaçan Suriyeliler sabah saatlerinden itibaren Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmaya devam ediyor. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'den Suriye'ye Çimento Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement