Türkiye Güzeli Büyüksaraç'ın Erdoğan'a Hakaretten 2 Yıl Hapsi İstendi - Son Dakika
Güncel

Türkiye Güzeli Büyüksaraç'ın Erdoğan'a Hakaretten 2 Yıl Hapsi İstendi

Türkiye Güzeli Büyüksaraç\'ın Erdoğan\'a Hakaretten 2 Yıl Hapsi İstendi

2006 yılı Türkiye Güzeli manken Merve Büyüksaraç hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

24.02.2015 16:40  Güncelleme: 17:32

2006 yılı Türkiye Güzeli manken Merve Büyüksaraç hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakan olduğu dönemde sosyal paylaşım sitesi instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Savcı Umut Tepe tarafından hazırlanan 3 sayfalık iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdağan "müşteki" sıfatıyla yer alırken, Merve Büyüksaraç "şüpheli" olarak nitelendirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞİKAYETÇİ

İddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 13 Ağustos 2014 tarihinde saat 13.09'da Meltem Öztürk isimli e-mail adresinden yapılan e-posta ihbarında, instagram isimli fotoğraf paylaşım sitesinde "mervebüyüksaraç" isimli kullanıcının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde "Ustanın şiiri" adlı şiir paylaştığı anlaşıldığından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İddianamede, Recep Tayyip Erdoğan'ın, avukatı aracılığıyla 25 Kasım 2014 tarihinde dilekçeyle savcılığa başvurarak şikayetçi olduğu kaydedildi.

BÜYÜKSARAÇ: HAKARET KASTIM YOKTU

Büyüksaraç, savcılık ifadesinde, instagram hesabından paylaşmış olduğu yazıları tam olarak hatırlamadığını, "Ustanın şiiri" isimli şiirin uyarlamasını kendisinin yapmadığını, kendisine komik geldiği için paylaştığını, hakaret kastı olmadığını söyledi.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEMEZ"

İddianamede, şüphelinin paylaşmış olduğu yazıların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği vurgulandı. Büyüksaraç'ın paylaşımlarıyla Erdoğan'ı alenen aşağıladığı, küçülttüğü, eleştiri sınırlarını aştığı öne sürüldü.

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Merve Büyüksaraç'ın "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi istendi. İddianamenin kabul edilmesi halinde, Büyüksaraç İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Güzeli Büyüksaraç'ın Erdoğan'a Hakaretten 2 Yıl Hapsi İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • Happy: Sayın cumhurbaşkanımıza kim hakaret ettiyse cezasını cekecek.sayın tayyip bey sayesinde bukdr rahat ve huzurlu bir ülkede yasyoruz .allah onu basımızdan eksik etmesin.inşallah daha yıllar boyu devletin başında kalacak.allah onu korusun.. 27 11 Yanıtla
  • 1453 kartalları: BU ÜLKE HADDINDEN FAZLA ÖZGÜR OLDU . . . . HAİNLER CUMHURBAŞKANIMIZA BAŞBAKANIMIZA ORDUMUZA DİL UZATIYORLAR. . . HAİNLER DEŞİFRE OLDU. . . 24 13 Yanıtla
  • Tek TÜRK: Her güzellikte bir şeytanlık yatar derler ama bu güzel olduğu kadar da ahmak beyine sahip Senin gibi nankörleri kınıyorum 11 16 Yanıtla
  • Eşme: Guzel diye dokunulmazlığımı olacak. Mertse kıvırtmasın 10 16 Yanıtla
  • L54: Nedir bu ya captan düstümü artis takimi erdogana hakaret ediyorlar.. Delikanli olun artislik yapmayin 10 12 Yanıtla
  • Osmanliyiz: Az bence 12 8 Yanıtla
  • Ahmet: Adam herşeye alınıyor. 13 4 Yanıtla
  • TürkiyeCumhuriyeti: Ulan bide atıp tutuyorsunuz demokrasi diye diktatör olmuslar haberi yok 11 6 Yanıtla
  • 1453 kartallar1: Padişahım çok yaşa 9 8 Yanıtla
  • emir: İnterneti kapatalım. Yeni Türkiye nin geldiği nokta. 10 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement