Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Demirok Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Demirok Açıklaması

Türkiye\'nin Londra Başkonsolosu Demirok Açıklaması

"Londra Başkonsolosluğumuz, yaptığı faaliyetler itibarıyla örnek bir başkonsolosluk haline geldi"

16.09.2013 20:40

Türkiye'nin Katar Büyükelçisi olarak gelecek ay yeni görevine başlayacak Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, "Londra Başkonsolosluğumuz, yaptığı faaliyetler itibarıyla örnek bir başkonsolosluk haline geldi" dedi.

Demirok, Londra'dan ayrılacak olması dolayısıyla Başkonsoloslukta basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin en eski başkonsolosluğu olan Londra Başkonsolosluğunda vatandaşlara verilen hizmetlerde son yıllarda iyileşme sağlandığını belirten Demirok, online konsolosluk randevu sistemi, başkonsolosluğun internet sayfasının yenilenmesi gibi birçok çalışma yaptıklarını anlattı.

-"Annem de olabilirdi"-

Ahmet Demirok, 1 Mayıs 2010'da Londra Başkonsolosu olarak göreve başladığını dile getirerek, online konsolosluk randevu sistemine geçilmesiyle daha fazla başvuru alınabildiğini belirtti. Demirok, şöyle konuştu:

"İlk göreve başladığımda, Başkonsolosluğun dışına çıkıp, kuyrukta bekleyen insanlarla konuşuyordum, sorunlarını dinliyordum. Soğuk bir havada annemin yaşlarında, yaşlı bir teyze bekliyordu. Elini sıktım, buz gibiydi. 'Bu kişi benim annem de olabilirdi' dedim. Bu olay beni çok etkiledi ve üzdü. Bu işi çözmem gerektiğini düşündüm ve vatandaşlarımızın da desteğiyle randevu sistemine geçtik. Londra Başkonsolosluğumuz, yaptığı faaliyetler itibarıyla örnek bir başkonsolosluk haline geldi."

-"Kapımız açık"-

Londra'daki tüm vatandaşları kucaklamaya çalıştıklarını ve Başkonsolosluğun kapılarının her zaman açık olduğunu vurgulayan Demirok, "Biz insanımıza adım attık, insanımız da bize yaklaşmak için adım attı. Ayrılırken bu açıdan iyi bir miras bıraktığımızı düşünüyoruz" dedi.

Demirok, Londra'daki en büyük eksikliklerden birinin Türk sivil toplum kuruluşlarının zayıflığı olduğuna işaret ederek, bu çerçevede de "Turkuas-UK" adlı sivil toplum kuruluşunun oluşturulduğunu dile getirdi. Bu kuruluşun, İngiltere'deki Türk toplumunun hayat standartlarını en iyi noktaya yükseltmek ve Türk İngiliz toplumuyla entegrasyonu için önemli rol oynayacağını aktaran Demirok, bu tip sivil toplum kuruluşlarının sayısının artması gerektiğini vurguladı.

Başkonsolos Ahmet Demirok, 1 Ekim'de Türkiye'nin Katar Büyükelçisi olarak görevine başlayacak. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Demirok Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement