Türkiye'nin Oskar Adayı "Kelebeğin Rüyası" - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Oskar Adayı "Kelebeğin Rüyası"

Türkiye\'nin Oskar Adayı "Kelebeğin Rüyası"

Türkiye'yi 86.Oscar Academy Ödülleri'nde temsil edecek filmi Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Twitter hesabında, "Yılmaz Erdogan'ın yazıp yönettiği, Bakanlığımızın desteklediği "Kelebegin Ruyasi' filmi Oscar aday adayı olarak belirlendi.

03.09.2013 21:04

Türkiye'yi 86. Oscar Academy Ödülleri'nde temsil edecek filmi Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Twitter hesabında, "Yılmaz Erdogan'ın yazıp yönettiği, Bakanlığımızın desteklediği "Kelebegin Ruyasi' filmi Oscar aday adayı olarak belirlendi. Tebrikler" ifadeleri ile duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Sanatsal Etkinlik Komisyonu üyeleri tarafından, Amerika'da yapılacak "86. Oscar Academy Ödülleri" için En İyi Yabancı Film Dalında Türkiye'yi temsil edecek filmin bugün belirlendiği açıklandı.

Ali Atlıhan, İsmail Güneş, Semih Kaplanoğlu, Ercan Kesal, Kurtuluş Özgen, Nilüfer Açıkalın, R. Yılmaz Atadeniz, Sevil Demirci, Mehmet Altıoklar, Murat Tokat, Melis Behlil, Reis Çelik, Mustafa Kuşçu'dan oluşan Sanatsal Etkinlikler Komisyonu, oyçokluğu ile Kelebeğin Rüyası'nın yarışmaya katılmasına karar verirken, Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği Kelebeğin Rüyası, 22 Şubat'ta Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde vizyona girmişti.

Açıklamada, Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'na bu yıl Oscar aday adaylığı için, "Tepenin Ardı", "Hayat Boyu", "Meryem", "Kelebeğin Rüyası", "Köksüz" ve "Eve Dönüş" adlı filmler başvurdu.

Açıklamada, Hayat Boyu adlı filmin yapımcısının değerlendirme dışı kalma talebine ilişkin başvurusu ve Köksüz adlı filmin henüz vizyona girmemiş olması ve yapımcısının "Oscar için seçildiği takdirde vizyona gireceğini belirtmesi" nedeniyle, söz konusu filmler nihai değerlendirmeye alınmadığı belirtildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Oskar Adayı 'Kelebeğin Rüyası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement