Türkiye Tükettiğinden Fazlasını Üretiyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye Tükettiğinden Fazlasını Üretiyor

Türkiye Tükettiğinden Fazlasını Üretiyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu obez bir büyüme değil, Türkiye her şeyiyle birlikte büyüyor" dedi.

14.07.2012 04:11  Güncelleme: 09:41

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Giresun'un Görele İlçesi'nde Kemençe ve Horon Festivali'ne katıldı. Festivalde kemençe ağası seçilen Bakan Yıldız, kemençe çalmayı beceremeyince, "Bunun akordu bozuk" dedi.

Görele belediye meydanında gerçekleştirilen festivalde yaklaşık 500 kişinin toplandığı alanda halka hitap eden Bakan Yıldız, ilçede olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirip şunları söyledi: " Türkiye'de 10 yılda, bu ülkenin idaresine konan irade ile her şeyimizle büyümeye başladık. Yalnızca ekonomi ile değil, yalnızca idareyle değil, yalnızca siyasetle değil, aynı zamanda beynimizle, gönlümüzle, vicdanımızla, basiretimizle, sağ duyularımızla ve sezgilerimizle büyümeye başladık. Bu obez bir büyüme değil, Türkiye her şeyiyle birlikte büyüyor. O yüzdendir ki bizlerin hangi makamda olursak olalım, ister bakan, ister vali ister belediye başkanı olalım doğru yapmak mecburiyetimiz var. Çünkü bizler doğru yaptıkça güçleneceğiz, yanlış yaptıkça zayıflayacağız. Görele'de sizlerin hakkettiği refah seviyesini yükseltmek için gece gündüz demeden çalışacağız. En kötü günleriniz böyle olsun. Her zaman gülesiniz ve horon tepesiniz, kemençe çalasınız. Ben burada merakla izleyeceğim. Çünkü bu işleri beceremem ama izleyenlerden olacağım."

Bakan Yıldız'ı kemençe ağası ilan eden Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, eski Ak Partili İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli ile birlikte Bakan Yıldız'a kemençe verdi. Kısa süre kemençe çalmayı deneyen Bakan Yıldız, "Bunun akordu bozuk" diyerek çalmayı denemekten vazgeçti. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız daha sonra Giresun'a gitti ve burada da Vali Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti.

BAKAN YILDIZ: TÜRKİYE TÜKETTİĞİNDEN FAZLASINI ÜRETİYOR

Giresun'da Vali Dursun Ali Şahin'i ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir gazetecinin Türkiye'nin elektrik sorunu ile ilgili sorusunu yanıtladı. Türkiye'nin elektrik sorunu bulumadığını kaydeden Yıldız, " Türkiye tükettiğinden daha fazlasını üretiyor. Dün itibariyle Türkiye cumhuriyeti tarihinin bir rekoru kırıldı. 37 bin megavatın üzerinde enerji yapılanması sağlandı. Halbuki bizim şuanda arzımız 40 bin megavat civarında. Dolayısıyla Türkiye'nin bir enerji sorunu bulunmuyor" dedi.

Bakan yıldız Karadeniz'de petrol aramaları ile ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:

"Karadeniz'de petrol varsa biz onu bulacağız. İnatla ve sabırla çalışmalarımız devam ediyor. Bir kuyu yaklaşık 250 milyon dolar civarında. O yüzden dikkatli çalışmamız gerekiyor. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalara uluslararası firmalarla yaptığımız anlaşmalar çerçevesinde devam ediyoruz. Bulursak karı paylaşacağız, bulamazsak zararı onlar alacak. Anlaşmamız böyle.ö

Ziyaret ardından Vali Şahin, Bakan Yıldız'a küçük bir sandık dolusu fındık hediye etti, yakasına da fındığı simgeleyen altın rozet taktı. Bakan Yıldız daha sonra İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Tükettiğinden Fazlasını Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement