Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna\'daki Gelişmeler

Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk, Rusya Devlet Başkanı Putin'in "kriz çözümü planını" değerlendirdi: "Putin tarafından teklif edilen herhangi bir plana güvenilemez"

04.09.2014 00:50

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Donbas krizinin çözümü için teklif ettiği 7 maddelik istikrar planını, "Rusya yanlısı ayrılıkçıları kurtarma planı" olarak nitelendirdi.

"Putin tarafından teklif edilen herhangi bir plana güvenilemeyeceğini" belirten Başbakan Yatsenyuk, "Bu bir sonraki plan, NATO zirvesinden önce dünya toplumunu aldatma ve AB tarafından Rusya'ya yönelik uygulanacak kaçınılmaz yeni yaptırımlar ile ilgili yeni kararları önleme deneyidir" diye konuştu. Yatsenyuk, Putin'in asıl planının Ukrayna'nın yok edilmesi ve SSCB'nin yeniden inşası olduğunu ileri sürdü.

Başbakan Yatsenyuk, Cenevre, Normandiya, Berlin ve Minsk'te uzlaşılan tüm anlaşmaların Rusya tarafından ihlal edildiğini hatırlatarak Ukrayna krizinin çözümünün tek aracının Ukrayna topraklarından Rusya silahlı kuvvetlerinin ve paralı askerlerinin tahliyesi olduğunu ifade etti.

Yatsenyuk, saldıran tarafın durdurulması için NATO ve AB kararlarını beklediğini belirtti. - Kiev

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • fuat bayram: Putin korktu, daha gecen hafta tehtitler savuran putin natonun baskisiylan geri adim atarak baris mesajlari yayinlamaya basladi,natoyu tehtitlerle korkutacagini sanan putin saddamin akibetine ugrayacagini anlayinca gulucukler vermeye basladi.korkunun gozunu sevim. 0 1 Yanıtla
    doktorcum: Sen hiç hayatında hiç doğu Ukrayna'ya (Lugansk'a ve Donetsk'e gittinmi? Oradaki halkla görüştün mü? İşkembeden sallamak kolay. Amerika'nın ve AB'liğinin amacı; Rusya'daki enerji kaynaklarını ele geçirmek. Avrupa Rusya'dan pahalı doğalgaz alıyor. Avrupanın enerjiye çok ihtiyacı var. Bunun için Ukarayna'daki masum ve fakir halk yem olarak seçildi. Ukrayna'daki batı yanlısı iktidar hala Rusya'nın gücünü anlayamadı. Koskoca bir ordu 2 tane şehri kontrol altına alamadı. Hatta şu anda 11 tane ilçe ve küçük şehri kaybetti. Doğu Ukrayna'nın En önemli liman kenti olan Maripul'da Ukrayna ordusundan temizlenmekte. Ukrayna askerleri ya geri çekiliyor, ya teslim oluyor yada intihar ediyor. 0 0

Advertisement