ABD Ukrayna'daki Siyasi Krizi Çözmeye Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

ABD Ukrayna'daki Siyasi Krizi Çözmeye Çalışıyor

ABD Ukrayna\'daki Siyasi Krizi Çözmeye Çalışıyor

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile krizden çıkma yollarını görüştü.

06.02.2014 20:15  Güncelleme: 20:20

ABD Dışişleri Bakanı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Victoria Nuland, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile ülkenin içinde bulunduğu siyasi krizden çıkma yollarını görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, temaslarda bulunmak üzere Kiev'e gelen Nuland, Yanukoviç'le görüştü. Görüşmede, hükümet ile muhalefet arasındaki diyalog çerçevesinde ülkedeki siyasi durumun çözümüne yönelik konular ele alındı

Yanukoviç, görüşme sırasında ülkedeki çatışmanın tırmanmasının önlenmesi için mümkün olan her şeyi yapacaklarını kaydederek tüm sorunların barışçıl müzakereler ve siyasi diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Sadece diyalog ve uzlaşma yoluyla ülkenin siyasi krizden çıkarılmasının mümkün olduğunu belirten Yanukoviç, gösteriler sırasında gözaltına alınanların salıverilmesinin hızlandırılması yolunda en kısa zamanda gereken tedbirleri alacaklarını vurguladı.

Prosedürlere riayet edilmesi halinde, anayasal reformların en kısa zamanda yapılmasından yana olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Yanukoviç, muhalefet ile diyaloğun sürdürülmesine hazır olduğunu kaydetti.

Victoria Nuland, temasları çerçevesinde ayrıca Dışişleri Bakanı Leonid Kojara, muhalefet liderleri ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek, ardından yarın basın toplantısı yapacak.

Geçen aralık ayında da Kiev'de temaslarda bulunan Nuland, Cumhurbaşkanı Yanukoviç ve muhalefet liderlerinin ardından protestoların yapıldığı meydana giderek göstericilerle görüşmüştü. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Ukrayna'daki Siyasi Krizi Çözmeye Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement