Uluslararası Pekin Kitap Fuarı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Pekin Kitap Fuarı

Uluslararası Pekin Kitap Fuarı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Pekin Kitap Fuarı'na katılıyor.

29.08.2012 10:40

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Pekin Kitap Fuarı'na katılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl 19'uncusu düzenlenen ve yazarlar, yayıncılar, telif ajansları, dağıtımcılar ile kitapçıların buluşma noktası olan fuar, sektör bileşenlerine yeni iş olanakları oluşturarak, son gelişmeleri masaya yatırma fırsatı sunuyor.

2 Eylül'e kadar devam edecek fuarda, moderatörlüğünü Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Vekili Prof. Dr. Onur Bilge Kula'nın yapacağı, Ulusal Komite Koordinatörü Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ümit Yaşar Gözüm, yazar Metin Celal ve yazar Oya Baydar'ın panelist olarak katılacağı "Turkey Book Market" isimli bir de panel düzenlenecek.

Ayrıca 2013'te gerçekleştirilecek İstanbul Kitap Fuarı'na Çin'in, 2014'te düzenlenecek Uluslararası Pekin Kitap Fuarı'na ise Türkiye'nin "Onur Konuğu Ülke" olarak katılımı çerçevesinde ilk resmi görüşmeleri yapmak üzere heyet ilgili bakanlık, fuar yönetimi ve Pekin Yayıncılar Birliği başkanıyla da görüşmelerde bulunacak.

Fuarda yabancı yazar, yayınevi ve çevirmenlere, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Türk Kültür, Sanat ve Edebiyatının Dışa Açılımı (TEDA) programının tanıtımı yapılacak.

2005-2012 yılları arasında 55 farklı ülke ve 51 farklı dilde destek verilen bin 202 eserden 796'sının yayımlandığı program kapsamında, Türkçe'den Çince'ye 8 eser çevrildi. Bu çerçevede TEDA çevirmen ve yazarlarıyla da görüşmeler yapılarak, Türk edebiyatının Çince'ye daha çok ve daha nitelikli olarak çevrilmesi için de girişimlerde bulunulması planlanıyor.

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Pekin Kitap Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement