Unutulma Hakkı İsteyen Ayşenur Özkan Kimdir? Unutulma Hakkı Nedir? - Son Dakika
Güncel

Unutulma Hakkı İsteyen Ayşenur Özkan Kimdir? Unutulma Hakkı Nedir?

Unutulma Hakkı İsteyen Ayşenur Özkan Kimdir? Unutulma Hakkı Nedir?

Hakkında çıkan aşk dedikodularının ardından, mahkemeye başvurarak adına yapılan haberlere, ''unutulma hakkı'' çerçevesinde erişimin engellenmesini isteyen 2013 Best Model Of Turkey birincisi Ayşenur Özkan kimdir? Unutulma Hakkı nedir?

31.08.2018 11:35

2013 Best Model Of Turkey birincisi , 2013 yılında evlenip, 2015 yılında boşandığı eski eşi ve eski ilişkileriyle ilgili haberlerinin kaldırılması için ''unutulma hakkı'' göz önünde bulundurularak mahkemeye başvurdu ve haberlere erişimin engellenmesini istedi.

AYŞENUR ÖZKAN KİMDİR?

Best Model Of Turkey birincisi , 1991 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Güzel manken, baba tarafından aslen Kocaeli İzmit, anne tarafından ise aslen Mısır kökenlidir. İstanbul Aydın Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu olan Özkan, profesyonel olarak uzun süre Galatasaray Bayan Voleybol takımında oynadı. Eğitim döneminde oyunculuk dersleri aldı.

Unutulma Hakkı İsteyen Ayşenur Özkan Kimdir? Unutulma Hakkı Nedir?

AYNI YARIŞMADA 4'ÜNCÜ OLDU

Güzelliği ile dikkatleri üzerine çeken 2013 yılında katılmış olduğu Best Best Model of Turkey yarışmasını kazandı. Bir önceki sene ise aynı yarışmada 4. olmuştu. Ayşenur Özkan'ı, 1.83'lük boyu ve düzgün fiziği ile önümüzdeki dönemlerde sıkça dizi ve sinema dünyasında görebiliriz.

Unutulma Hakkı İsteyen Ayşenur Özkan Kimdir? Unutulma Hakkı Nedir?

UNUTULMA HAKKI NEDİR?

Unutulma hakkı, kişinin geçmişte yaşadığı bir olaya ilişkin haber, ses, fotoğraf, görüntü veya video kaydının internet üzerinde yapılan yayınlar vasıtasıyla kamuoyuna yansıması nedeniyle oluşan mağduriyetin giderilmesini amaçlar. Bu hak, internet yoluyla yapılan yayın içeriği gerçek olsa bile geçmişte yaşanan olayın kişinin tüm yaşamı üzerindeki olumsuz etkisini ortadan kaldırmayı, bireyin kişisel verileri üzerinde serbestçe tasarruf edebilmesini, geçmişin engeline takılmaksızın geleceğe yönelik plan yapabilmesini, kişisel verilerin kişi aleyhine kullanılmasının engellenmesini sağlar.

Son Dakika Güncel Unutulma Hakkı İsteyen Ayşenur Özkan Kimdir? Unutulma Hakkı Nedir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement