Urla'da 6 Kişinin Öldüğü Kazanın Sürücülerine Dava - Son Dakika
Güncel

Urla'da 6 Kişinin Öldüğü Kazanın Sürücülerine Dava

Urla\'da 6 Kişinin Öldüğü Kazanın Sürücülerine Dava

İzmir'in Urla ilçesinde geçen Ramazan Bayramı'nda 6 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı kazanın soruşturmasını yapan savcı, her iki sürücü için 15'er yıl hapis cezası istedi.

10.12.2013 17:49

İzmir'in Urla ilçesinde geçen Ramazan Bayramı'nda 6 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı kazanın soruşturmasını yapan savcı, her iki sürücü için 15'er yıl hapis cezası istedi. Tutuksuz sürücüler, önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkarak kendilerini savunacak.

Urla Kalabalak yolu Sağlık Ocağı durağı girişinde 9 Ağustos'ta saat 07.00'de meydana gelen kazada, Çeşme'den İzmir yönüne giden ve 35 PPA 09 plakalı aracı kullanan

Bekir Han D. (20), iddiaya göre hatalı sollama yapınca, karşı yönden gelen

35 PPA 09 özel araçla çarpıştı. Araçta bulunan Dilek P. (26), Selin Ergan (21), Barış Hansoy (21), ağabeyi Burçin Hansoy (28) ile Mehmet Irkın (21) olay yerinde, Murat Güvenir (26) ise kaldırıldığı hastanede 12 gün sonra öldü. Kazada sürücüler Bekir Han D. ve Erkut P. ile Figen Deniz, İbrahim Okuroğlu, Emre Kerem Altan ve Seçil Seçen yaralandı.

Sürücülerden Bekir Han D., kazanın ardından çıkarıldığı Urla Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, adli kontrol kararı verilip, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Olaydan sonra ifade veren Bekir Han D., "Üç erkek arkadaşım ve isimlerini bilmediğim iki kız ile Çeşme'den İzmir'e doğru gidiyorduk. Birden karşı şeritteki aracın benim bulunduğum şeride geçtiğini gördüm. Ben de kaza olmasın diye şerit değiştirdim. Sağ şeride geçtiğim sırada, karşıdan gelen araç selektör yapınca, kendi şeridime geçmeye çalışırken, direksiyon hakimiyetini kaybettim. Bu sırada kafa kafaya çarpıştık. Ben de kazada yaralandım. Kimseden şikayetçi değilim" dedi.

Diğer sürücü Erkut P. ise "Eşime ait otomobille Çeşme istikametine doğru gidiyordum. Karşı şeritten beyaz renkli bir otomobil savruk ve dağınık bir şekilde bulunduğum şeride geçip üstüme doğru hızla geldi. Bunun üzerine ben yavaşlayıp, kurtulmaya çalıştım. Ancak aracın çarpacağını anlayınca karşı şeride kaçtım. Bu sırada Opel marka araç toparlanarak kaçtığım bölgeye geldi. Kazaya sebebiyet verdi. Kendisinden şikayetçiyim" diye konuştu.

SAVCI, SÜRÜCÜLERİN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Bayramda yaşanan kaza ile ilgili soruşturmayı yapan Cumhuriyet Savcısı Vedat Damar, 6 kişinin ölümü ile kendilerinin de aralarında bulunduğu 6 kişinin yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle, sürücüler Bekir Han D. ve Erkut P. hakkında iddianameyi tamamlayıp mahkemeye gönderdi. Savcı Damar, her iki sürücünün de 'taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma' suçundan 15'er yıl hapis istemiyle yargılanmasını talep etti. Sürücüler önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkarak kendilerini savunacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Urla'da 6 Kişinin Öldüğü Kazanın Sürücülerine Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement