Uşak'ta CHP'liler Vekil Adayı Yılmaz'a Destek İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta CHP'liler Vekil Adayı Yılmaz'a Destek İçin Yürüdü

Uşak\'ta CHP\'liler Vekil Adayı Yılmaz\'a Destek İçin Yürüdü

Haberler CHP Uşak İl ve İlçe teşkilatı üyeleri tarafından yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

06.06.2011 20:05

CHP Uşak 1'inci sıra Milletvekili adayı Dilek Akagün Yılmaz aleyhine bazı yerel televizyon ve internet haber sitelerinde yayınlanan, "12 Eylül'de Halkın Kurtuluşu örgütü üyeliğinden dolayı yargılanıp, gözaltına alındı' yönündeki haberler CHP Uşak İl ve İlçe teşkilatı üyeleri tarafından yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

İsmetpaşa Caddesi'nde parti binasında önünde CHP İl Başkanı Mahmut Ünal, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Turan, CHP Uşak Milletvekili adayları Mustafa Aydın ve Erol Gilim öncülüğünde toplanan yaklaşık 500 kişiden oluşan CHP'liler, ellerinde bayraklarla milletvekili adayı Dilek Akagün Yılmaz'a destek verdi. CHP'liler, '12 Eylül'ü de, AKP'yi de, Yandaşlarını da Yeneceğiz' ve '1. Sıra Milletvekili Adayımız Dilek Akagün Yılmaz Gururumuzdur' yazılı afiş açtı. İsmetpaşa Caddesi'ni trafiğe kapatan grup, basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Turan, "Birinci sıra milletvekili adayımız Dilek Yılmaz hakkında çeşitli internet sitelerinde ve yerel gazetelerde asılsız haberler yapılmaya başlanılmıştır. Buradaki temel amaç, Yılmaz'ın şahsında partimizin, Uşak'ta birinci olmasının önüne geçilmeye yeltenilmesidir. Yılmaz, 12 Eylül faşist cuntasının üzerine attığı tüm suçlamalardan beraat etmiştir. Kazanmak için her şey mübah değildir. Bu ne hırs ki 32 yıl önce olmuş bir olayla ilgili bir dosya kimler tarafından hangi amaçlar için kullanılmak üzere saklanmıştır. Bu size kaset olaylarını da anımsatmıyor mu?" dedi.

CHP'nin geçmişinde hiçbir kara leke ve adaylarının da geçmişinden utanacağı hiçbir şey olmadığını ifade eden Turan, "12 Eylül 1980 ile 1983 yılları arasında 650 bin insan gözaltına alındı ve 1 milyon 670 bin kişi fişlendi. 12 Eylül'de 230 bin kişi yargılanmış, yargılananların içinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'de vardır. Adayımız Dilek Akagün Yılmaz'da 12 Eylül mağdurlarındandır. 12 Eylül'le hesaplaşacağını iddia eden bir zihniyet, nasıl oluyor da bu gün 12 Eylül faşist darbesinin mahkeme tutanaklarından medet umar hale geliyor. Adayımız Yılmaz, 12 Eylül'de gözaltına alınmış ve bu hukuki süreç beraatla sonuçlanmıştır. Buna rağmen, olay dün olmuş gibi ısıtarak ortaya atanların ne kadar acizlik içinde olduğu açığa çıkmıştır. Bütün engelleri aşıp iktidar olacağız. CHP'nin Uşak'ta birinci parti, ülke genelinde iktidar olmasının, ne yapılırsa yapılsın önüne geçilemeyecektir" diye konuştu.

İŞKENCELERE MARUZ KALDIM

CHP Uşak Milletvekili Adayı Dilek Akagün Yılmaz da 12 Eylül mağduru olduğunu belirterek, "O dönemde haksız yere daha 17 yaşındayken gözaltına alındım, işkencelere maruz kaldım. Yapılan soruşturmanın ardından yargılandım ve beraat ettim. Son günlerde ortaya çıkarılan kasetler ve benim için çıkarılan 30 yıl önceki 12 Eylül mahkeme evrakları hiçbir şeyi değiştirmeyecek. CHP tek başına iktidar olacak, bizi hiçbir şey yıldıramaz" dedi.

Açıklamanın ardından CHP'liler ellerinde bayraklarla sloganlar atarak İsmetpaşa Caddesi'nde Tiritoğlu Parkı'na yürüdü. Burada partinin 'Bir ıslıkta sen çal' şarkısına alkışla tempo tutan partililer daha sonra dağıldı. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak'ta CHP'liler Vekil Adayı Yılmaz'a Destek İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement