Vali Balkanlıoğlu Dişli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Vali Balkanlıoğlu Dişli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin İftar Yemeğine Katıldı

Vali Balkanlıoğlu Dişli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin İftar Yemeğine Katıldı

İlçemize bağlı Dişli Kasabasında 2006 yılında kurulan ve yardımlaşma amaçlı faaliyetlerde bulunan Dişli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Ramazanın gelişiyle bu yıl 6.sını yaptığı iftar çadırı açıldı.

13.07.2013 13:17

Bilhassa ihtiyaç sahiplenin geldiği iftar çadırında, kasabada bulunan ihtiyaç sahiplerine iftar yaptırtmak, kasaba halkının kaynaşmasını ve insanların birlik beraberlik halinde olmalarını sağlamak için bu yıl 6.sı kurulan iftar çadırına Vali Balkanlıoğlu ve il ve İlçemiz protokolü de katıldılar.

İftar çadırına Vali İrfan Balkanlıoğlu, İlçemiz Kaymakamı Osman Nuri Canatan,İl Jandarma Komutan Vekili Jan. Yar. Salih Akbaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Çağlar İlden, İl ve ilçe protokolü ile Dişili Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği İstanbul ve Almanya temsilcileri ve kasaba halkı katıldılar.

İftar yemeği ve Kuranı Kerim tilaveti sonrasında, yapılan konuşmalarda bizleri kırmayan ve davetimize katılan başta Sayın Valimize ve değerli protokol üyelerine 'Hoşgeldiniz' diyorum diyen Dişli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hacer Okumuş, "Derneğimiz kasaba halkına, il dışında ve yurt dışındaki hemşerilerimize hizmet vermek için kurulmuştur. Amacımız Dişli Kasabası halkı olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır. Yaptığımız faaliyetlerle de bunu en güzel şekilde sağladığımızı düşünüyoruz. Bu faaliyetlerden biri olan iftar çadırımızda şu anda Almanya'daki derneğimizin temsilcileri ve il dışındaki dernek temsilcilerimiz bulunmaktadır. Bu güzel tablonun içerisinde Sayın Valimizi de görmek bizleri gururlandırdı. Sayın Valimize ve diğer davetlilere bizleri kırmayarak davetimize katıldıkları için teşekkür ediyorum'' dedi.

Yapılan davetten ve gördüğüm bu sıcak ortamdan dolayı memnun olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, "Öncelikle bu güzel ortamı hazırlayan ve bu hayırlı hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben daha önce görev yaptığım yerlerde ilçe, kasaba ve köy ziyaretlerinde bulunuyordum. Şimdi bu alışkanlığımızı il müdürleriyle birlikte, hem müdürlerimizin kendi aralarında ve halk ile protokol üyeleri arasında köprü kurmak için bir minibüse binmek suretiyle devam ettiriyorum. Bu uygulamadan da olumlu tepkiler ve geri dönüşümler oldu. Afyonkarahisar'da gitmediğimiz yer hemen hemen kalmadı. Dişli Kasabasına gelmekte bu güne nasipmiş. Gittiğimiz ilçelerde gidilmedik kasaba köy bırakmıyoruz. Orada bulunan insanların elektrik, su, kanalizasyon, sağlık, eğitim ve iletişim gibi birçok alandaki sıkıntıları yerinde görüyor, dinliyor ve derhal çözümler bulunması için talimatlar veriyoruz. Artık zihniyet değişti. Bizler halka hizmet için görev başındayız. Kapımızda herkese açık, istek ve talepte bulunmak isteyenler çekinmeden bizleri ziyaret edebilir. Devletimiz artık çok güçlü, yapılan yardımlar, yapılan çalışmalar ve istikrarlı bir şekilde ilerlememiz bunu en güzel göstergesidir. Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak ihtiyaç sahiplerine yiyecek, giyecek ve hatta ev yardımında bile bulunuyoruz. Zaten ihtiyaç sahiplerinin bizler üzerinde veballeri var. Tabiî ki bireysel olarak bu vebalin altından kalkmamız mümkün değil. Bunu için yaptığım toplantılar da Kaymakamlara, Belediye Başkanlarına ve Muhtarlara da vebal yüklüyorum. Çevremde muhtaç insanların tespit edilip ihtiyaçlarının giderilmesi için talimat veriyorum. Bu konuda da sivil toplum kuruluşlarının desteğini görmek bizleri ziyadesiyle sevindiriyor. Bu anlamda Dişli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni kutluyorum''dedi.

İftar yemeğinin sonrasında günün anısına toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Balkanlıoğlu Dişli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement