Vali Erol, KOP İdaresi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Erol, KOP İdaresi'ni Ziyaret Etti

Vali Erol, KOP İdaresi\'ni Ziyaret Etti

Konya Valisi Muammer Erol, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette Başkan Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, KOP Bölgesi ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

08.09.2013 19:12

Bilgilendirme toplantısına Konya Valisi Muammer Erol ile birlikte Konya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Muhittin Özyalvaç, Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Bilal Ünal, Devlet Su İşleri 4. Bölge Planlama Şube Müdür vekili Mevlüt Diri, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı M. Uğur Kaleli, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkan vekili Mustafa Veli Tekelioğlu, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Murat Çankırlı ile KOP İdaresi uzmanları katıldı.

İdare'nin çalışmaları hakkında bilgi veren KOP İdaresi Başkanı Babaoğlu, Konya'yı ve bölgeyi diğer bölgelerle uluslar arası durumunu da içine alacak şekilde makro bakış açısıyla tehditleri fırsata çevirecek bir KOP Eylem Planı hazırladıklarını ifade etti.

Eylem Planı'nın Konya ve bölge insanın gelir düzeyini yükseltmeyi amaçladığını belirten Prof. Dr. Babaoğlu, "Sosyal, kültürel ve ekonomik alanları bütüncül bir yaklaşımla değerlendirerek KOP Bölgesinde tarım, ulaştırma, enerji, imalat, ticaret, turizm gibi sektörlerin yanı sıra sosyal alanda da bir dönüşüm hedeflenmektedir. KOP Eylem Planı, bölge insanın gelir düzeyini yükseltmeye, sağlık ve eğitim yapısını sağlamlaştırmaya, aile kurumunu güçlendirmeye, yoksullukla mücadeleye ve bölge dışına göçü önlemeye yönelik projeleri kapsamaktadır "dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Erol, KOP İdaresi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement