Vali Karaloğlu, Gelincik Sınır Ticaret Merkezi'nde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Vali Karaloğlu, Gelincik Sınır Ticaret Merkezi'nde İncelemelerde Bulundu

Vali Karaloğlu, Gelincik Sınır Ticaret Merkezi\'nde İncelemelerde Bulundu

Van Valisi Münir Karaloğlu, Kapıköy-Razi Sınır Kapısının açılmasının ardından İran'la ticareti geliştirmek amacıyla Başkale-Gelincik STM'nin açılması için de çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

09.07.2011 14:03

Vali Karaloğlu'nun Kapıköy-Razi Sınır Kapısı'nın açılmasıyla başlattığı girişimler Gelincik-Kuzereş Sınır Ticaret Merkezi ile devam ediyor. Hoy ve Urumiye'de yapılan toplantılarda iki ülke arasında imzalanan sınır kapıları ile ilgili mutabakat metinlerinde yer alan Gelincik-Kuzereş Sınır Ticaret Merkezi'nin açılması konusu; Hudut Alt Güvenlik Toplantıları'nda da gündeme geldi.

Önceki gün Salmas kentinde yapılan görüşmelerde ticaret merkezinin açılması ile ilgili yapılan görüşmelerin ardından Vali Münir Karaloğlu, bölgeyi yerinde görmek amacıyla heyetle birlikte Kuzereş Sınır Ticaret Merkezi'nden Türkiye'ye giriş yaptı. STM'ye yakın bölgelerde İran tarafındaki yol çalışmaları devam ederken Karaloğlu, Türkiye-İran Sınır Ticaret Merkezi'nin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

Vali Münir Karaloğlu, Gelincik-Kuzereş Sınır Ticaret Merkezi'nin açılması ile ilgili yapılan çalışmaları ve gelinen son durumu ziyaret ettiği Başkale İlçesi'ndeki Albayrak Köyü sakinleriyle de paylaştı. Sınır Ticaret Merkezi'nin açılacağı müjdesini veren Karaloğlu: "Gelincik Sınır Ticaret Merkezi'ni açmak istiyoruz. Vatandaşlarımızda bu merkezden legal yoldan ticaret yapsın istiyoruz. Kapının açılması için de yoğun görüşmelerimiz devam ediyor. Türkiye tarafındaki yolda bir sorun yok. İran tarafı da yolu yapıyor. Yakın bir zamanda yolun biteceğini tahmin ediyorum. İnşallah Kapıköy'den sonra Gelincik Sınır Ticaret Merkezi'mizde açılır ve bölge halkının faydalanacağı bir ticaret merkezi olur." dedi.

Vali Karaloğlu'ndan müjdeli haberi alan vatandaşlar da, köydeki işsiz gençlerin çalışmak için batıda İstanbul gibi kentlere gittiğini belirterek, kapının açılacak olmasından dolayı Karaloğlu'na teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Karaloğlu, Gelincik Sınır Ticaret Merkezi'nde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement