Van Depremi'nde Hayatını Kaybeden Atsushi Miyazaki'nin Annesi İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Van Depremi'nde Hayatını Kaybeden Atsushi Miyazaki'nin Annesi İstanbul'da

Van Depremi\'nde Hayatını Kaybeden Atsushi Miyazaki\'nin Annesi İstanbul\'da

Van depreminde göçük altında kalarak hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki'nin annesi Kieko Miyazaki, Bahçelievler'de oğlunun adının verildiği Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı'nı ziyaret etti.

24.05.2012 13:50

Van depreminde göçük altında kalarak hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki'nin annesi Kieko Miyazaki, Bahçelievler'de oğlunun adının verildiği Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı'nı ziyaret etti. Anne Miyazaki, oğluyla ilgili yapılan animasyon sunumu izlerken duygulandı.

Atsushi Miyazaki'nin annesi Kieko Miyazaki ve beraberindekiler, bugün saat 10.00'da Bahçelievler Atsushi Miyazaki Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı'na geldi. Ziyaretçileri parka gelişlerinde Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç, karşıladı. Kieko Miyazaki, belediye tarafından oğlu Atsushi Miyazaki'nin adının verildiği parkı gezdi.

HERKES ÖNCE KENDİ TEDBİRİNİ ALMALI

Kieko Miyazaki, depremin üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen oğlunun Türkiye'de hala hatırlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Oğlumun yanında düdük veya el feneri olsaydı kurtarma ekipleri tarafından daha hızlı kurtarılabilirdi. O nedenle herkesin önce kendi tedbirini alması gerektiği unutulmamalı" diye konuştu.

Kieko Miyazaki, parkı çok beğendiğini de belirterek, oğlunun Türkiye'deki deprem gönüllüsü sayısının artmasında pay sahibi olmasından da gurur duyduğunu söyledi.

Miyazaki'ye oğlunun hayatını kaybettiği Van Depremi'yle ilgili hazırlanan animasyon sunum izlettirildi. Animasyon izleyen anne Miyazaki'nin duygulandığı görüldü. Törenin sonunda Yakup Dalkılıç, Kieko Miyazaki'nin annesinin 70 milyonun da annesi sayıldığını ifade ederek, Kieko Miyazaki'nin elini öptü. Miyazaki'ye yazma ve plaket verildi. - İstanbul/ Bahçelievler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Depremi'nde Hayatını Kaybeden Atsushi Miyazaki'nin Annesi İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement