Vardiya Bizde Platformu Zafer Bayramı'nı Kutladı... - Son Dakika
Güncel

Vardiya Bizde Platformu Zafer Bayramı'nı Kutladı...

Vardiya Bizde Platformu Zafer Bayramı\'nı Kutladı...

Balyoz Davası kapsamında tutuklanan muvazzaf ve emekli askerlerin eşleri ve aileleri tarafından kurulan Vardiya Bizde Platformu üyeleri Silivri Cezaevi önünde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

26.08.2011 15:15

Balyoz Davası kapsamında tutuklanan muvazzaf ve emekli askerlerin eşleri ve aileleri tarafından kurulan Vardiya Bizde Platformu üyeleri Silivri Cezaevi önünde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Balyoz Davasına ara verildiği sırada cezaevi önünde toplanan platform üyeleri ellerinde bulunan Türk bayraklarını ve pankartları açarak, 10. Yıl Marşı'nı okudular.

Platform üyelerine destek veren CHP Milletvekili Süheyl Batum hükümeti eleştirirken, CHP Milletvekili Umut Oran da

" Burada hakikaten bir hukuk katliamı var. Bunu gelip izliyoruz. Bunun açığa çıkartılması, bunun bertaraf edilmesi için Biz bu davaları CHP olarak bunu izleceğiz" dedi.

Serpil KIRKESER, İstanbul DHA

Balyoz Davası kapsamında tutuklanan muvazzaf ve emekli askerlerin eşleri ve aileleri tarafından kurulan Vardiya Bizde Platformu üyeleri Balyoz Davası'na ara verildiği sırada Silivri Cezaevi önünde basın açıklaması düzenledi. Ellerinde Türk bayraklarını ve ve üzerinde 'Zafer Bayramı'nız kutlu olsun' yazılı pankartlar açan platform adına açıklamayı tutuklu sanık Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın'ın kızı Deniz Şişman yaptı. Şişman, "89 yıl önce Türk Ordusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Komutasında dünya savaş tarihinde örneği görülmeyen bir taktikle büyük bir zafer kazanarak Türkiye'nin kaderini belirledi. 30 Ağustos zaferiyle sonuçlanan büyük taaruzun yıl bönümü herkese kutlu olsun" dedi. Konuşmasının sonunda doğru oldukça duygusallaşan ve yer yer sesinin titrediği gözlenen Deniz Şişman, "Bu arada mübarek bir akşamın gündüzündeyiz. Mübarek Kadir gecesi de dilerim Allah'tan, babamı ve içerde babam bildiğim tüm insanları tez vakitte evlatlarının, torunlarının ve ailesinin yanına kavuşturur" ifadelerini kullandı. 10. Yıl Marşı'nı da okuyan platform üyelerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ve CHP milletvekili Umut Oran da destek verdi.

"KOMUTANLARIMIZIN BU SUÇLARI İŞLEDİĞİNE İNANMIYORUZ"

Açıklama yapan Gazi Koray Gürbüz, "Güneydoğu'da birlikte savaştığımız komutanlarımıza destek vermek amacıyla geldik. Onlarla birlikte hepimiz ölüme gittik. Kimimiz gazi oldu, kimimiz şehit olduk. Biz komutanlarımızın bu tür vatan hainliği ile suç işlediğine inanmıyoruz. Biz onlarla ölüme gittik çünkü. Ölüme giden insan böyle yapmaz. Biz burada ne tür komplo olduğunu gördük. Biz bu komutanlarımızın bu suçları işlediğine inanmıyoruz. Bu yüzden onlara destek amacıyla geldik. Gaziler adına onu destekliyoruz" şeklinde konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum da yaptığı açıklamasında hükümeti eleştirdi.

"BURADA HAKİKATEN BİR HUKUK KATLİAMI VAR"

CHP milletvekili Umut Oran da parti olarak her türlü insan hakları ihlalinin ve hukuksuzlukların karşısında olacaklarını belirtti. Gazilere geldiği için teşekkür eden Oran, "Burada hakikaten bir hukuk katliamı var. Bunu gelip izliyoruz. Bunun açığa çıkartılması, bunun bertaraf edilmesi için biz bu davaları CHP olarak bunu izleceğiz. Doğruları kamuoyuyla paylaşacağız. Doğruları mecliste dile getireceğiz. Norveç'te 85 kişiyi katleden bir cani var. Bu caniyle ilgili karar süreci 8 hafta. Burada suçu bile olmayan, tamamen sahte belgelerle tutuklanan askerlerimizin tutukluluk süreleri neredeyse 2yıl, 3 yılı buluyor. Tutukluluk sürelerinin normale çekilmesi gerekiyor. Mecliste bunun mücadelesini vereceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vardiya Bizde Platformu Zafer Bayramı'nı Kutladı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement