"Volkicar" Üniversiteli Tasarımcılara İlham Verecek - Son Dakika
Güncel

"Volkicar" Üniversiteli Tasarımcılara İlham Verecek

"Volkicar" Üniversiteli Tasarımcılara İlham Verecek

Ünlü ralli pilotu Volkan Işık, yaptığı ilk özgün Türk ralli aracı 'Volkicar'ı Uludağ Üniversitesi öğrencilerine tanıttı.

15.02.2012 15:07

Ünlü ralli pilotu Volkan Işık, yaptığı ilk özgün Türk ralli aracı 'Volkicar'ı Uludağ Üniversitesi öğrencilerine tanıttı.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği, bu sene ilk kez düzenlenen "Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması"nı üniversite öğrencilerine tanıttı. Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin ilgi gösterdiği tanıtım toplantısına; OİB Yönetim Kurulu Üyesi Baran Çelik, ünlü ralli pilotu Volkan Işık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilisi Pınar Yıldırım ile akademisyenler katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilisi Pınar Yıldırım, Ar-Ge çalışmalarında kullanılmak üzere bakanlığın hibe desteği verdiğine dikkati çekerek, "2009 yılında 10 milyon TL'lik bütçemiz bu yıl 50 milyon TL'ye çıkarıldı. Girişimci ruhu olan kişilere desteğimiz artacak. 100 bin liralık hibe desteğini projeye başlamadan veriyoruz. Bir kereye mahsus yararlanılan hibe desteği ile üniversite öğrencileri başta olmak üzere girişimci ruhu olan insanları keşfetmek istiyoruz" dedi.

Yıldırım'ın ardından söz alan ünlü ralli pilotu Volkan Işık, 3 kişilik ekibiyle ürettiği 'Volkicar' isimli Türkiye'nin ilk orijinal ralli aracını tanıttı. Volkicar'ın 2 yıl süren Ar-Ge çalışmasının ürünü olduğunu dile getiren Işık, "2008 yılında ben ve iki mühendis arkadaşım bu yola baş koyduk. Ne istediğimizi bilerek yola çıktık. Volkicar'ı üretmekteki maksadımız, dünyanın adından söz ettiği Türk malı şampiyona ortaya çıkarmaktır. Volkicar, motoru hariç her şeyin Türk malı olduğu bir araçtır. Bu araçla

Türkiye'nin bütün şehirlerinde herkesin rahatlıkla ulaşabileceği yarışlar düzenliyoruz. Özellikle şehir merkezlerinde düzenlediğimiz yarışları 2011 yılında 40 bin kişi izledi. Bu rakam 2011 Formula 1 yarışlarına izleyici olarak katılanlarla denktir. Şu an ekibimizle birlikte 2 günde bir Volkicar aracı üretebiliyoruz. Şu ana kadar da 25 adet aracı yurt dışına ihraç ettik. Aracımızı ve hedefimiz olan Türk patentli şampiyonayı dünyaya duyurmak için var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Volkicar' Üniversiteli Tasarımcılara İlham Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement