Y Kuşağı İçin Kariyer Atağı - Son Dakika
Güncel

Y Kuşağı İçin Kariyer Atağı

Y Kuşağı İçin Kariyer Atağı

Kaynak Holding, şirket için eğitim ve motivasyon çalışmaları için yenilikçi projeleri hayata geçiriyor.

04.03.2014 11:30

Sürat A.Ş, NT ve Sürat Kargo gibi önemli markaları bünyesinde barındıran Kaynak Holding, çalışanları için kariyer imkânları geliştirmeye devam ediyor. Kaynak Holding İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla geleceğin yöneticilerine şirket içi eğitimler ve üniversite işbirlikleri ile önemli kariyer fırsatları sunuluyor. Holding bünyesinde hali hazırda 500 yönetici adayı mentörlük hizmeti alıyor ve kariyerlerini insan kaynakları uzmanları gözetiminde planlıyor.

Y kuşağına özel kariyer programları

Y kuşağı olarak adlandırılan 1978-1989 doğumluların oluşturduğu yaş grubunun ağırlıklı olarak çalıştığı holdingde eğitimlere ilgiyi arttırmak adına ağırlıklı olarak dijital alan kullanılıyor. Kaynakakademi.com adresinde şu ana kadar 250 eğitim videosu çalışanların hizmetine sunulmuş durumda. Her çalışan kendi kariyer basamaklarına göre çeşitli eğitimleri tamamlayarak önemli bir gelişim kaydediyor.

Boğaziçi Üniversitesi başta olmak üzere önemli kurumlarla yapılan işbirlikleri ise çalışanlara önemli bir vizyon kazandırıyor. Yönetici adayı olarak belirlenen isimlere verilen mentörlük hizmeti ise personele gelecekte yaşayabilecekleri zorlukları yenebilme adına tecrübe aktarımı sağlıyor.

İK stratejilerinde önemli değişim

İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü bünyesinde yapılan eğitim çalışmalarında İK süreçlerinin altyapısını oluşturan İş Ailesi ve Kademelendirme konusunda da önemli adımlar atıldı. Grup şirketlerin İnsan Kaynakları Müdürlerinin katıldığı çalıştayda önemli motivasyon araçları olan ücret ve kariyer beklentileri masaya yatırıldı.

Kaynak Holding İnsan Kaynakları Koordinatörü Sedat Kocar holding bünyesindeki İK çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi: "İnsan, yaşça ilerliyor. Bu süreçte bireysel gelişim ve değişim çabaları içine giriyoruz. Yaş ilerledikçe elde ettiğimiz deneyimler ile birlikte ruhen de olgunluğa eriyoruz. Çalışanlarımız her sene maddi manevi ilerlemelerini planlarken kurum olarak biz sistem dahilinde onlara en verimli olarak nasıl destek olabileceğimizi masaya yatırıyoruz. Kariyer atılımını planlarken çalışanlarımızı ihtiyaç ile yetkinlikleri birleştirecek alana hazırlamamız gerekir. Bunun için de Kaynak Akademi çalışmaları ve tüm İK fonksiyonlarının icra edilmesi ile onların yanındayız."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Y Kuşağı İçin Kariyer Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement