Yabancı Çocuklar 23 Nisan Coşkusuna Ortak Oldu - Son Dakika
Güncel

Yabancı Çocuklar 23 Nisan Coşkusuna Ortak Oldu

Yabancı Çocuklar 23 Nisan Coşkusuna Ortak Oldu

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde 7 ülkeden 23 öğretmen ve 35 öğrencinin de katıldığı törenle kutlandı.

23.04.2013 14:16

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde 7 ülkeden 23 öğretmen ve 35 öğrencinin de katıldığı törenle kutlandı.

Çamyuva Beldesi'nde Davut Akman Spor Sahası'ndaki törene, Çamyuva Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Can, Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Sabri Aday, Rukiye Koç Ortaokulu Müdürü Nejmeddin Demir, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıoda kişi katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından Rukiye Koç Ortaokulu Matematik Öğretmeni Duygu Esra Çelik, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler, bayramla ilgili şiirler okudu. Belediye Başkanı Ahmet Can, Karakol Komutanı Sabri Aday ve Okul Müdürü Nejmeddin Demir, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Almanya, Danimarka, İngiltere, İspanya, İtalya, Polonya ve Romanya'dan gelen 23 öğretmen ile 35 öğrenci, hazırladıkları gösterileri sundu. Kendi dillerinde şarkılar söyleyen yabancı öğrenciler, yaptıkları dans gösterileriyle de büyük ilgi gördü. Yabancı öğrencilerin ardından sahneye çıkan anaokulu öğrencileri, 'Minik Afacanlar' adlı gösterilerini sundu. Miniklerin gösterisi, renkli görüntülere sahne oldu. Kutlamalar, şiirlerin okunması, şarkıların söylenmesi, kickboks, mini skeçler, Çayda Çıra ve Ritim grubunun yaptığı gösterilerle devam etti.

Tören sonunda Rukiye Koç Ortaokulu Müdürü Nejmeddin Demir, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Ahmet Can'a teşekkür plaketi verdi. Tören, öğrencilerin kortej yürüyüşünün ardından sona erdi.

KOLTUKLAR MİNİKLERE

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde çocuklar, makam koltuklarına da oturdu. Kaymakam, Belediye Başkanları ve İlçe Milli Eğitim Müdürü, makam koltuklarını sembolik olarak çocuklara devretti. Kemer Kaymakamı Murat Bulacak'ın koltuğuna oturan Mustafa Rüştü Tuncer İlkokulu 4-A sınıfı öğrencisi Su Eda Yıldırım, Yazı İşleri Müdürlüğü'nü telefonla arayarak, yürütülen projeler hakkında bilgi aldı. Ziyaret sonunda Kaymakam Bulacak, öğrencilere kitap hediye etti.

KEMER'DE SOKAKTA KUTLAMA

Kemer ilçe merkezindeki törenler, Atatürk ve Liman caddelerinde halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle başladı. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Görür, Kemer Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törene, Kemer Kaymakamı Murat Bulacak, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Fikret Görmüş, Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Görür ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - Antalya/ Kemer

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yabancı Çocuklar 23 Nisan Coşkusuna Ortak Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement