Yanında Çalışan İşçisinin Kurduğu Tuzakla Hayatı Değişti - Son Dakika
Güncel

Yanında Çalışan İşçisinin Kurduğu Tuzakla Hayatı Değişti

Yanında Çalışan İşçisinin Kurduğu Tuzakla Hayatı Değişti

İş adamı Halil Uzluk, yanında 7 yıl buyunca çalışan işçisinin kendisine tuzak kurmasıyla hapse girdi.

15.08.2012 08:54  Güncelleme: 09:36

Yanında çalışan işçisinin kendisinden para koparmak istemesi amacıyla aleyhine sahte belge hazırlaması neticesinde 'çete kurmak', 'rüşvet almak' ve 'çürük binalara ruhsat vermek' suçundan yargılanarak, 75 gün F tipi cezaevinde kalan iş adamının hayatı mahkemeden sonra degişti.

Kendisine ait beton labaratuarında binalardan ldıkları beton örnekleriyle yapı-denetim firmalarına rapor gönderen Kimya Mühendisi Halil Uzluk,yanında 7 yıl buyunca çalışan işçisinin kendisine tuzak kurmasıyla hapse girdi. Sabaha karşı kendisine ait işyerlerine,evine ve çalıştığı 6 yapı-denetim firmasına üzenlenen baskın operasyonuyla tutuklanan Uzluk'un hayatı, çeteye ele başılık yapmak suçundan yargılanmasıyla bir anda değişti.

Mal varlığının çoğunu başına gelen tahlihsiz olayla kaybeden Uzluk, kendisine bunu yapanlardan dava açarak hesap sormaya hazırlanıyor. Uzluk'un bir zamanlar dolu olan beton labaratuarları, şimdilerde bomboş bir şekilde bekliyor.

Uzluk, ne olduğuna anlam veremediği o günleri şöyle anlattı; "7-8 senedir benim yanımda çalışan Kemal Koç'un psikolojik sorunları vardı. Kemal Koç, bana geldi, 'işten çıkmak istiyorum' dedi. Kıdem tazminatını verdim. 2008 yılında ben rahatsızlık geçirdim. İş yerine uğrayamıyordum. 1 sene hafızam çalışmıyordu. Kemal Koç, ben yokken 'sağlam olmayan binalara sağlamdır' yazılı ayrı iki rapor hazırlamış ve Genel Müdüre imzalatmış. Genel Müdür raporları imzalıyordu. Bu şekilde aynı raporun sahtelerini çıkarmış. Bu suçtur. Denetleyen Müdür, fakat o da farketmiyor, imzalıyor. Dikkat etmiyor. İşten çıktıktan sonra 'Sağlam olmayan binalara sağlam raporu veriyor' diye Savcılığa suç duyurusunda bulunmuş.

Savcılık, evrakta sahtecilik,örgüt kurma suçlarından rapor hazırlamış. Polisler, sabah 5 buçukta benim iş yerime geldi. Hanımın yüzde 5 ortaklığı vardı. Evi aradılar bulunacak hiçbirşey yok. Neyle suçlandığımızı bilmiyoruz. İş yerine geldik. Aradan seçilmiş raporlar var. Bilgisayar raporlarını gösteriyorum. Bayındırlık Bakanlığı'ndan gelen müdür yok diyor arşivden olcak.Adam almış götürmüş. Hafta sonu 36 kişi göz altına alındık. Emniyette kaldık Pazartesi mahkemeye çıktık. Laboratuarımda çalışan 4 kişiyle birlikte tutuklandık. Beni F tipi cezaevine aldılar"

"HAKİM: 'ÖRGÜT BİLE KURAMAMIŞSIN' DEDİ"

Yaşadığı talihsiz olayların ardından mahkemece görevlendirilen bilirkişinin de kendisi aleyhine rapor sunması üzerine itiraz hakkını kullanan Uzluk, ancak müebbet hapse mahkum 4 kişi ile beraber 75 gün F tipi cezaevinde yaşadı.

Uzluk, davaya bakan hakimin, akademik kariyeri olan 5 bilirkişi atamasıyla davadan beraat ettğini şu sözlerle anlattı, "İlk bilirkişi raporunda,denetlenen numunelerin Nisan 2010 TSE standartına göre yapılması lazım. Ondan sonra çıkartılır. İtiraz ettim. Yapı denetim şirketleri de itiraz etti. Standartlara aykırı,yanlış rapor sundu.

'Örgüt suçundan içeri giriyorsun' dediler. Hanım ve damatların bilir kişinin raporunun ne kadar sağlam olup olmadığını öğrendiler. Standartları yanlış ölçmesinden kaynaklanıyor. Belli bir standartlar var. Bizim işin anayasasıdır.İtiraz neticesinde 9 Eylül Üniversitesi'nden akademik kariyeri olan 5 kişilik bir heyet belirlendi. Numune alırken bende gittim. Değerleri beraber tuttuk. Ev sahiplerini bulduk. Avukatları var, onlar da imzaladık. Sonra mahkeme standart değerlerin üstünde sonucu çıktı

Hakim raporu görünce 'yapacak birşey yok' dedi. Örgüt bile kuramamışsın diye espri yaptı.Beraat ettim"dedi.

"VAN DEPREMİNİN SORUMLUSU OLARAK GÖRÜLDÜM"

Uzluk, içerideyken 'Van depreminin sorumlusu bile ben görüldüm' diyerek, olayla ilgisi olmadığını şöyle ifade etti, "Cezaevine girmeden önce Van depremi oldu ya. 'Depremdekilerin katili bulundu' diye gazetelerde beni yazmışlar. Biz kanunen Van da birşey yapma yetkimiz yok. 13 Ocak'ta tahliye oldum. Firmalar benim anlaşmalarımı feshetti, askıya aldı. 24 adamım 18 arabam boşa çıktı. Yanımda çalışan 2 tane mühendisi,teknikerleri 6 ay iş yapmadan ücret ödedim.

Temyize gönderilen davam Birisi temyize göndermiş temyizden gelince direk bana bunu yaşatanlara dava açıcam."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yanında Çalışan İşçisinin Kurduğu Tuzakla Hayatı Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement