Yarım Saatte 400 Şınav Çekti, 50 Öğrenciye Burs Kazandırdı - Son Dakika
Güncel

Yarım Saatte 400 Şınav Çekti, 50 Öğrenciye Burs Kazandırdı

Yarım Saatte 400 Şınav Çekti, 50 Öğrenciye Burs Kazandırdı

Antalya'da 64 yaşındaki işadamı girdiği iddia sonucu yarım saatte 400 şınav çekerek, 50 öğrenciye burs kazandırdı.

14.05.2013 16:08

Antalya'da 64 yaşındaki işadamı girdiği iddia sonucu yarım saatte 400 şınav çekerek, 50 öğrenciye burs kazandırdı.

Antalya'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Ali Bıdı, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak önderliğinde geçen ay gerçekleştirilen Çin gezisi sırasında heyette yer alan işadamı Ramazan Atılgan ile 'yarım saat içinde 400 şınav çekebileceği' yönünde iddiaya girdi. Durumu öğrenen Vali Altıparmak, iddianın anlamlı olması için 50 öğrenciye burs verilmesi önerisinde bulundu.

TRENDE PROTOKOL İMZALANDI

Vali Altıparmak'ın önerisi kabul görürken, bir diğer işadamı Hakkı Bahar da iddiayı kazanması halinde Ali Bıdı'nın bire bir ölçülerinde mermer heykelini yaptırma sözü verirken, üçüncü bir işadamı da Bıdı'nın kazanması halinde Çin gezisinde yer alan heyeti ABD'ye götürme sözü verdi. Taraflar 21 Nisan 2013 tarihinde Weifang-Pekin trenindeki yolculuk sırasında iddiaya ilişkin bir de protokol imzaladı. Çin gezisi dönüşünde işadamları 7 Mehmet Restaurant'da Vali Ahmet Altıparmak'ın gözetiminde iddiayı hayata geçirdi. İşadamı Ali Bıdı yarım saat içinde 400 şınav çekmek için mücadele etti.

15 YILDIR SPOR YAPIYORUM

Şınav çekmeye başlamadan önce bir açıklama yapan Ali Bıdı, iddiayı kazanacağını ve yarım saatte 400 şınav çekeceğini tekrarlayarak, "Öğrenciler de mutlu olacak. Tüm Türkiye'ye örnek olsun. Ben zaten sporu çok seviyorum. 10 yıldır ilaç kullanmıyorum. Sağlıklı beslendiğim için doktorlar sadece dostlarım. 15 yıldır düzenli spor yapıyorum. Tenis oynuyorum, koşuyorum, ağırlıklı-ağırlıksız yürüyorum, yüzüyorum ve sağlıklı besleniyorum. Hiç ekmek yemiyorum, et, süt, şeker, tuzdan uzak duruyorum. 120 yaşına radarlar kilitlendi. Bu konuda Türkiye'ye örnek olmak istiyorum" dedi.

'KAZANAN ÖĞRENCİLER OLACAK'

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise iddia sonucunda öğrencilere burs verilmesinin önemine vurgu yaparken, "Bursun kime verileceğini biz ayarlayacağız ve iddiayı kaybeden tarafa ya da taraflara teslim edeceğiz. Bu sayede öğrencilerimiz kazanmış olacak" diye konuştu.

İddianın taraflarından işadamı Ramazan Atılgan ve Hakkı Bahar da Ali Bıdı'yı cesaretinden dolayı kutlayıp başarı dileğinde bulundu.

ORTAĞI TİŞÖRT BASTIRDI

Taraflardan Ramazan Atılgan, aynı zamanda ortağı olduğu Ali Bıdı için üzerinde '30 dakikada 400 şınav şampiyonu Dr. Ali Bıdı' yazılı tişört hazırlattı. İddia sırasında Bıdı bu tişörtle yarıştı. Sağlıkla çok ilgilendiği için Bıdı'nın arkadaşları arasında 'doktor' diye anıldığı belirtildi.

24 DAKİKADA BİTİRDİ

Şınav çekmeye başlamadan önce bir süre ısınma hareketleri yapan Ali Bıdı'nın sağlık ekipleri tarafından tansiyon ve nabzı ölçüldü. Yarım saatlik sürenin başlamasıyla birlikte 15'şer ve 20'şerlik bölümler halinde şınav çeken Ali Bıdı, 24 dakika 17 saniyelik sürede 410 kez şınav çekerek iddiayı kazandı. Bıdı'yı ilk kutlayan Vali Ahmet Altıparmak oldu, iddianın tarafları da Bıdı'yı başarısından dolayı kutladı. Kazanmanın mutluluğunu yaşayan Ali Bıdı, sağlıklı yaşamanın önemine dikkati çekti. Heyet daha sonra birlikte öğle yemeği yedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yarım Saatte 400 Şınav Çekti, 50 Öğrenciye Burs Kazandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement