Yazar Ali Kavaklı'dan Mutluluk ve Başarının Sırları - Son Dakika
Güncel

Yazar Ali Kavaklı'dan Mutluluk ve Başarının Sırları

Yazar Ali Kavaklı\'dan Mutluluk ve Başarının Sırları

İnsanların ve insanlığın problemlerine yönelik roman ve hikayeleriyle ün yapan yazar Ali Erkan Kavaklı, Küçükçekmeceliler'e mutluluk ve başarının ipuçlarını verdi.
İnsanların ve insanlığın problemlerine yönelik roman ve hikayeleri kaleme alan...

20.11.2013 11:06

İnsanların ve insanlığın problemlerine yönelik roman ve hikayeleriyle ün yapan yazar Ali Erkan Kavaklı, Küçükçekmeceliler'e mutluluk ve başarının ipuçlarını verdi.

İnsanların ve insanlığın problemlerine yönelik roman ve hikayeleri kaleme alan ünlü yazar Ali Erkan Kavaklı, Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evi öğrencileriyle bir araya geldi. 'Başarı ve Mutluluk' adı altında gerçekleştirilen söyleşi programında yazar Ali Kavaklı, öğrencilere mutluluk ve başarıya giden yolun ipuçlarını verdi.

"BAŞINIZ DİK YAŞAYIN"

İnsanların kendi seçimleriyle, hayatta 2 şekilde yaşayacağını dile getiren Ali Erkan Kavaklı, bunun alnı açık, başı dik yaşam ve paspas olmama olarak ayrıldığını ifade etti. Kavaklı, hayat yolunda alnı açık ve başı dik yaşamanın formülünün yeteneklerini geliştirmek, anne, baba, öğretmen ve kitaplardan faydalanmak olduğunu söyledi. 36 yaşında Almanca öğrendiğini belirten yazar Kavaklı, "Ben bir köy çocuğuydum. Kitaplara ve bilgiye ulaşmak benim için çok zordu. Ama bugüne dek 48 kitap yazıp, 1597 konferans verdim. Sizler kültür şehrindesiniz. Bilgiye ve kitaba ulaşmanız çok kolay. Allah insan beynini öğrenme programlı yarattı. Öğrenmek beyni besler ve insanı mutluluğa götürür" diye konuştu.

'Başarıya Götüren Yol, Bilge Öğretmen' gibi birçok kitaba imza atan Ali Erkan Kavaklı, söyleşide anlattığı başarı hikayelerinden örneklerle öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu,

"Allah'a güvenin, Ona inancınızı yitirmeyin. O bizlere yardım eder. Ahlaka önem verin. Duygularınızı iyi yönetin. Kötü alışkanlıkların sahibi olmayın. İlme önem verin. İlim insanı yükseltir. Azimli ve kararlı olarak, zamanı iyi yönetin. Sınavlardan korkmayın. Çünkü onlar sizin başarılı olduğunuzu herkese ispatlamaya yarar."

Söyleşide öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Kavaklı, program sonunda bilgi evleri öğrencileri için kitaplarını imzaladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yazar Ali Kavaklı'dan Mutluluk ve Başarının Sırları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement