Yazar ve Şairler Gezi Parkı'nda - Son Dakika
Güncel

Yazar ve Şairler Gezi Parkı'nda

Yazar ve Şairler Gezi Parkı\'nda

"Biz gençlere burada yanlarında olduğumuzu duyurmak istedik."

08.06.2013 14:40

Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz,

"Biz gençlere burada yanlarında olduğumuzu duyurmak istedik. Kütüphane için yanımızda kitaplar getirdik. İlerleyen süreçte yazarlar olarak burada imza günü de yapabiliriz"

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL/ DHA Türkiye Yazarlar Sendikası ve Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN)'ne bağlı yazar ve şairler Gezi Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Gezi Parkı eylemcilerine destek vermek için parkın içinde kurulan kütüphane önünde açıklama yapan Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz, "Biz gençlere burada yanlarında olduğumuzu duyurmak istedik. Kütüphane için yanımızda kitaplar getirdik. İlerleyen süreçte yazarlar olarak burada imza günü de yapabiliriz" dedi. Gezi Parkı eylemlerinin 12'inci gününde Türkiye Yazarlar Sendikası ve PEN'e bağlı aralarında Mustafa Köz, Halil İbrahim Özcan, Eray Canberk, Beyza Hepçilingirler, Müslim Çelik, Sezai Sarıoğlu, Cuma Boynukara, Leyla Şahin Hakkı Zariç, Gülsüm Cengiz'in olduğu şair ve yazarlar eylemcilere destek verdi. Gezi Parkı içinde kurulan kütüphaneyi ziyaret eden şair ve yazarlar burada bir basın açıklaması yaptılar. Yazarlar Sendikası adına bir açıklama yapan Mustafa Köz, halkı yönetmenin şiddetle değil, sağduyu ve sabırla olabileceğini, iktidarın bu sağduyu ve sabrı gösteremediğini söyledi. Halkın iktidarın şiddetiyle karşı karşıya kaldığını söyleyen Köz, "Bu olaylar bize şunu gösterdi, zulme ve baskıya karşı halkın direnme refleksi her zaman ayaktadır. Bundan sonraki süreçte iktidarın dilini yumuşatıp halkı karşısına almaması gerektiğini söylüyoruz. Büyük tepkiler büyük sonuçları beraberinde getiercektir. Dili yumuşatmak ve halkla bağ kurmak bu kadar zor değil. Yazarlar bu duyarlı tepkinin içinde oldu. Biz her zaman halkın yanında olduk çünkü biz onları anlatıyoruz" diye konuştu.

"BİZ GENÇLERE YANLARINDA OLDUĞUMUZU DUYURMAK İÇİN BURADAYIZ" Basın açıklaması için Gezi Parkı'nda kurulan kütüphaneyi özellikle seçtiklerini söyleyen Köz konuşmasını şu şekilde sürdüdü: "Biz basın açıklamamızı özellikle burada kurulan kütüphanenin önünde yapmak istedik çünkü öyle bir şey yapılmış ki halkı baskı altına almadığını zaman özgür bir hayatı kendi kendine kurabilecek bilince sahip. Burada ekolojik tarımıyla, kitabıyla, sağlık ocalarıyla kütüphanesiyle 90'lı yılların gençliğinin ciddi bir direnişi oluştu. Bizde buraya gelen yazalar yanımızda kitaplar getirdik. Kitapları kütüphaneye koyduk. İlerleyen süreçte yazarlar burada imza günü de yapabilirler. Biz gençlere burada yanlarında olduğumuz duyurmak istedik."

"DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA BU İŞİN PEŞİNDEYİZ" PEN Türkiye 2. Başkanı Halil İbrahim Özcan da konuşmasında Gezi Parkı'ndaki gençleri kutlayarak, "Güzel olan şu; insanlar bu kadar baskının karşısında bedel ödemek için buradalar. Özgürlük arayışları için bedel ödemek isteyen arkadaşlarımızı kutluyoruz. Biz PEN olarak sadece Türkiye'de değil dünyanın dört bir yanında bu işin peşindeyiz. Ne olursa olsun gençliğin ayağa kalkışının yanında olacağız" diye konuştu. Gezi Parkı'na gelen yazar ve şairler kısa kısa konuşmalar yaparak eylemcilere destek verirken okurlarıyla da hatıra fotoğrafı çektirdiler. Öte yandan şair ve yazarlar, yanlarında getirdikleri kitaplarını kütüphane görevlilerine teslim ettiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yazar ve Şairler Gezi Parkı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement