Yemek Ücretlerine Yapılan Zam Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Yemek Ücretlerine Yapılan Zam Protesto Edildi

Yemek Ücretlerine Yapılan Zam Protesto Edildi

Türk Büro-Sen, kamu çalışanlarının yemek ücretlerine yapılan zammı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı önünde protesto etti.

07.01.2014 14:24  Güncelleme: 14:22

Türk Büro-Sen, kamu çalışanlarının yemek ücretlerine yapılan zammı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı önünde protesto etti.

Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslan yaptığı açıklamada, SGK tarafından "Kurum Personeli Tabldot İşletmesi Usul ve Esaslarında" yapılan değişiklikle merkez ve taşra teşkilatındaki birimlerinde yemek hizmetlerinden faydalanan personelin yemek ücretlerine yüzde 300'e varan zam yapıldığını belirtti. Aslan, "Hükümet 2014 yılının tamamı için çalışanlara yalnızca 123 TL zam yaparken, siz yemek ücretlerini hangi mantıkla yüzde 300 oranında artırdınız? Vicdanınızı ayakkabı kutusuna mı sakladınız? İkramiyeler, ilave ek ücretler ve fazla mesai ücreti kesildiği yetmezmiş gibi, 2014 ve 2015 yıllarında geçerli olacak toplu sözleşmede çalışanlar için bir kazanım elde edemeyenler, şimdi de kamu çalışanlarının aç kalması için mi çaba sarf etmektedirler?" diye sordu.

Kısıtlı ve zor şartlar altında geçim mücadelesi veren memurların yemek ücretlerinde yapılan artışı kabul etmediklerini ifade eden Aslan, "Yönetim Kurulu yeniden bir karar alarak bu yönetmeliği derhal geri çekilmelidir. Aksi halde konu tarafımızdan en kısa sürede yargıya taşınacaktır" dedi.

Eyleme, Türk Büro-Sen'in yanı sıra Türk Eğitim-Sen yöneticilerinden Musa Akkaş ve Sami Özdemir ile çok sayıda SGK çalışanı katıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yemek Ücretlerine Yapılan Zam Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement