Yerel Seçime Doğru - Son Dakika
Güncel

Yerel Seçime Doğru

Yerel Seçime Doğru

CHP Didim Belediye Başkan adayının değiştirilmesine tepki gösteren bazı partililer, Aydın'da yürüyüş yaptı.

11.02.2014 19:05

CHP Didim Belediye Başkan adayının değiştirilmesine tepki gösteren bazı partililer, Aydın'da yürüyüş yaptı.

Didim'de toplanan grup, otobüs ve otomobillerden oluşturdukları konvoyla kent merkezine gelerek Mümin Kamacı yerine Deniz Atabay'ın belediye başkan adayı gösterilmesini protesto etti.

Mümin Kamacı'nın fotoğrafı ve "Başkanıma dokunma" pankartları taşıyan grup, CHP Aydın İl Başkanlığı'na kadar yürüyüş yaparak slogan attı.

CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz da parti binasının balkonuna çıkarak alkışla gruba destek verildiği görülüdü.

Parti binasındaki CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu'nun fotoğrafının yer aldığı pankartı indiren grup, yerine Mümin Kamacı'nın fotoğrafını astı.

CHP Didim İlçe Başkan Yardımcısı Okan Kılıç'ın tepkisi üzerine Çerçioğlu'nun resminin bulunduğu pankart tekrar yerine asıldı.

100 kişi istifa dilekçisini sundu

Grup adına açıklama yapan Okan Kılıç, Didim'de CHP'nin belediye başkan adayının değiştirilmesini kabul etmediklerini söyledi.

Kararın değiştirilmesini isteyen Kılıç, şöyle konuştu:

"Karardan vazgeçilmezse ilçe yönetimi olarak toplu istifa edeceğiz. Mümin Kamacı'nın dışında başka bir aday, CHP'de ayrışmaya yol açar. Biz seçim çalışmaları için köy köy gezerken meğer birileri arkamızdan masa başlarında adını sanını bilmediğimiz bir ismi Didim'e belediye başkan adayı yapmak için çalışıyormuş. Yazıklar olsun. Buradan Sayın Genel Başkanımıza seslenmek istiyorum. Lütfen bu karardan dönün. Hiç kimse unutmasın ki gücünü kaybeden Aydın'ı kaybetmeye mahkumdur. Eğer ki bu yanlış karardan dönülmezse, 30 Mart akşamı üzülerek söylüyorum ki diğer partilerin ekmeğine yağ sürülecektir."

Kılıç, otobüslerle Ankara'ya giderek kararı protesto edeceklerini açıkladı.

Basın açıklamasının ardından 100 parti üyesi istifa dilekçesini CHP İl Başkanlığı'na sundu.

Protestoların ardından açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz da şöyle konuştu:

"Didim'den gelen partililerimiz demokratik haklarını kullanıyorlar. Bu tür durumlar seçim öncesi her partide yaşanabilir. Biz Aydın İl Başkanlığı olarak her defasında kentte ön seçim yapılmasını istedik. Burada yaşananlar genel merkezin sorumluluğu altındadır. Biz yara sarma konusunda elimizden geleni yapacağız. Bugün yaşanan sıkıntıları telefonla Ankara'ya ilettik. Genel merkezimizin konuyla ilgili bir değerlendirme yapacağına inanıyorum." - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yerel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement