Yeşilay Haftası - Son Dakika
Güncel

Yeşilay Haftası

Yeşilay Haftası

Kırklareli'nde Yeşilay Haftası kapsamında "Bisikletini al gel" etkinliği düzenlendi.

05.03.2017 12:01

Kırklareli'nde Yeşilay Haftası kapsamında "Bisikletini al gel" etkinliği düzenlendi.

Yeşilay Kırklareli Şube Başkanlığı ile Türkiye Bisikletliler Derneği Kırklareli Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup bisikletli, Yeşilay ve Türkiye Bisikletliler Derneği yeleği giyerek kent merkezinde tur attı.

Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Ali Karakoç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla etkinliği düzenlediklerini söyledi.

İnsanları alkol, tütün ve uyuşturucu bağımlılığından kurtararak spora, bisiklete binmeye ve sağlıklı yaşama teşvik etmek için çeşitli aktivitelerde bulunduklarını belirten Karakoç, sağlıklı bir neslin yetişmesi için mücadele ettiklerini kaydetti.

Spor yapmanın insan sağlığı açısından önemli olduğuna dikkat çeken Karakoç, şunları dile getirdi:

"Yeşilay Haftası kapsamında 'Bisikletini al gel' etkinliği düzenliyoruz. Bu etkinlik başta İstanbul'da olmak üzere 25 ilde yapılıyor. Bisikletle sağlıklı yaşamı vurgulamak, madde bağımlılıkları konusunda farkındalık oluşturmak adına bu etkinliği düzenliyoruz. Sağlıklı yaşamda bisikletin bizim hayatımızdaki önemini çok fazla. Spor insan hayatı için büyük önem taşıyor. Eğer insanlar bağımlılıklardan uzak dururlarsa vatanını, milletini seven insanlar yetişir. Geleceğin nesilleri bağımlılıklardan uzak kalmış ve sağlıklı bir yaşam sürmüş olur."

Türkiye Bisikletliler Derneği Kırklareli Temsilcisi Metin Erman da etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Bisikletli grup yaklaşık 4 kilometrelik bir parkurda tur attı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement