Yetenek Sınavlarına Hazırlanan Öğrencilerden Tesis Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Yetenek Sınavlarına Hazırlanan Öğrencilerden Tesis Yürüyüşü

Yetenek Sınavlarına Hazırlanan Öğrencilerden Tesis Yürüyüşü

Kızıltepe de öğrenciler,spor tesislerinin açılmadığı gerekçesiyle protesto yürüyüşü yaptı.

27.04.2013 13:55  Güncelleme: 11:03

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde beden eğitimi ve spor yüksek okullarının yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler, ilçede kendilerine çalışabileceği spor tesislerinin açılmadığı gerekçesiyle protesto yürüyüşü yaptı.

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde beden eğitimi ve spor yüksek okullarının yetenek sınavlarına hazırlanan kurs öğrencileri, ilçe stadı ve spor salonunun çalışma yapmalarına izin verilmemesini protesto etti. 50'sı kız yaklaşık 300 öğrenci kurs hocalarıyla birlikte Kızıltepe Kaymakamlığı'na yürüdü. Eğitmenlerin görüştüğü Kaymakam Erkaya Yırık, spor tesislerinin açılmasının Valilik ve İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün yetkisinde olduğunu bildirdi.

Kaymakamlıktan istediği sonucu alamayan öğrenciler, pazartesi günü valiliğe gideceklerini belirterek, sonuç alamazlarsa çalışmalarını ilçe merkezindeki Özgürlük Meydanı'nda yapacaklarını açıkladı. Kurs eğitmenlerinden Selman Cevheroğlu, "Bu öğrenciler beden eğitimi öğretmeni olacaklar. Ama bunun önünü kesiyorlar, bunun başında da Gençlik Spor İl Müdürlüğü var. Her sene 150 kadar öğrencilerimiz beden eğitimi öğretmeni oluyor. Her sene sahayı kullanma bedeli olarak Gençlik Spor Müdürlüğü'ne 1500 lira makbuz karşılığında veriyoruz. Ancak sadece stada girebileceğimizi söylüyorlar. Spor salonuna giremiyoruz. Salona giremesek bu kadar öğrenci olarak biz ne yapalım. Kurslarda beş yüze yakın öğrenci hazırlanıyor. Pazartesi günü valiliğe çıkacağız. Valilik ile görüşeceğiz" dedi.

Kurs hocası Mehmet Mübarek Bora ise, "Yaşam boyu spor adı altın Gençlik Spor İl Müdürlüğü bize öğrenci bilgilerini dolduracağımız bir form verdi, formu doldurup kendilerine vermemizi istediler. Bize spor yapacağımız yeri gösterdiler bu gün gittik bizi içeri almadılar. Eğer stada giremeyeceksek bu kağıtları bize niye verdiniz. Biz rahat spor yapacak gerekli ortam lazımdır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yetenek Sınavlarına Hazırlanan Öğrencilerden Tesis Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement