Yök, "Yeni YÖK Yasa Tasarısı Önerisi" MEB'e Sundu - Son Dakika
Güncel

Yök, "Yeni YÖK Yasa Tasarısı Önerisi" MEB'e Sundu

Yök, "Yeni YÖK Yasa Tasarısı Önerisi" MEB\'e Sundu

YÖK, "Yeni YÖK Yasa Tasarısı Önerisi"ne son halini vererek, MEB'e sundu.

14.01.2013 17:55

YÖK, "Yeni YÖK Yasa Tasarısı Önerisi"ne son halini vererek, MEB'e sundu.

YÖK'ten yapılan açıklamada, 5 Kasım 2012 tarihinde "yeniyasa.yok.gov.tr" internet adresi üzerinden kamuoyunun görüşüne açılan "Yeni Yasa Taslağı Önerisi"nin tüm iç ve dış paydaşlardan gelen değerlendirmelerin ardından Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından son hali verilerek, tamamlandığı bildirildi. MEB'e gönderilen "taslak önerisi"nin, "yeniyasa.yok.gov.tr" internet sitesinde paylaşıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yeni Yasa 2012 toplantıları ile eş zamanlı olarak Kurulumuz ev sahipliğinde tüm vakıf ve devlet üniversitelerinin rektörleri ile bir araya gelinerek yeni yasa taslak önerisi ele alınmıştır.

Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, dernekler, sendikalar ve kamu kurumları görüşlerini yalnızca yazılı olarak iletmekle yetinmemiş; Yükseköğretim Kurulu'nu ziyaretleri ve düzenledikleri toplantı ve çalıştaylarla sürece önemli katkı sağlamışlardır. Yeni yasa çalışmalarına ilişkin gelişmeler "@yeniyasayadogru' Twitter hesabından sosyal medya kullanıcılarına da aktarılmış ve aynı zamanda bu kanal vasıtası ile de düşünceler alınmıştır. Gerek toplantılarda gerekse yazılı ve sözlü olarak Kurulumuza iletilen görüşlerin tamamının incelenmesi, değerlendirilmesi ve tasnif edilmesi amacıyla Kurul bünyesinde "çalışma grupları' oluşturulmuş ve Yükseköğretim Genel Kurulu'na çalışmalarının temelini oluşturan bilgi akışı bu sayede sağlanmıştır. İki aydan uzun bir süredir tartışılmakta olan yasa taslak önerisinin oluşum sürecinde görüş, öneri ve eleştirileri ile katkıda bulunan tüm kişi ve kurumlara teşekkürlerimizi sunar, hayırlı olmasını temenni ederiz." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yök, 'Yeni YÖK Yasa Tasarısı Önerisi' MEB'e Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement