Yunan General, Edirne'deki Müzeye Hayran Kaldı - Son Dakika
Güncel

Yunan General, Edirne'deki Müzeye Hayran Kaldı

Yunan General, Edirne\'deki Müzeye Hayran Kaldı

Edirne'ye tarihi yerleri gezmek ve alışveriş yapmak için gelen Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nikolaus Manolakos, Sultan 2'nci Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi'ne hayran kaldı.'Avrupa'nın...

12.09.2012 13:51

Edirne'ye tarihi yerleri gezmek ve alışveriş yapmak için gelen Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nikolaus Manolakos, Sultan 2'nci Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi'ne hayran kaldı. 'Avrupa'nın En İyi Müzesi' ödülü alan müzede yetkililerden bilgi alan Tuğgeneral Manolakos, Çok güzel bir müze, içeride çok etkilendim dedi.

Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nikolaus Manolakos, kentin tarihi eserlerini görmek için Edirne'ye geldi. Pazarkule Sınır Kapısı'ndan giriş yapan Tuğgeneral Nikolaus Manolakos, 54'üncü Mekanize Piyade Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci'yi ziyaret etti. Sivil olarak kente gelen Tuğgeneral Manolakos'a gezilerinde Tuğgeneral Cengiz Demirci de eşlik etti.

Edirne Orduevi'nde sabah kahvaltısı yapan 3'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nikolaus Manolakos, Avrupa Konseyi tarafından 2004 yılında 'Avrupa'nın En İyi Müzesi' ödülünü alan Trakya Üniversitesi'ne bağlı Sultan 2'nci Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi'ni gezdi. Müze Müdürü Enver Şengül'den bilgiler alan Tuğgeneral Nikolaus Manolakos, gördükleri karşısında çok etkilendiğini ve müzeyi çok beğendiğini söyledi.

Gün boyu Edirne'de gezilerini sürdürecek olan Tuğgeneral Nikolaus Manolakos alışveriş yaptıktan sonra ülkesine dönecek.

2004'TE MÜZE ÖDÜLÜ ALDI

Sultan 2. Bayezid Külliyesi Darüşşifa bölümünde 1997'de kuruldu. Avrupa Konseyi tarafından 2004 yılının 'En İyi Müze' seçildi. Her yıl yaklaşık 100 binin üzerinde ziyaretçisi bulunuyor. Sağlık Müzesi 500 yıllık tarihi bir Darüşşifa'nın (Hastane) içinde kuruldu. Yapıldığı dönemde tedavi amaçlı bir musiki bölümü ve şadırvan da bulunuyordu. Hastaların su ve müzik sesi ile tedavi edileceğine inanılıyordu. Restorasyon bittikten sonra Trakya Üniversitesi'nin ve İstanbul Ruh Hastalarını Readaptasyon Derneği'nin işbirliğiyle, aslına sadık kalınarak cansız mankenlerle bir canlandırma yapıldı.

2004'te 'Avrupa'nın En İyi Müzesi' ödülünü alan müzede müzik, su ve şifalı ot kokularıyla hastaların nasıl tedavi edildiği hasta ve doktor maketleriyle anlatılıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunan General, Edirne'deki Müzeye Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement