Zabıta Ekiplerinden Bayram Denetimi - Son Dakika
Güncel

Zabıta Ekiplerinden Bayram Denetimi

Zabıta Ekiplerinden Bayram Denetimi

Zabıta ekipleri, gıda üretim yerleri başta olmak üzere tatlı ve şeker satışı yapan dükkanlar aralıksız denetliyor.

22.10.2012 17:06

Karaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi; gıda üretim imalathanelerine, satış yerlerine ve kurbanlıkların satıldığı mekanlara yönelik yaptığı denetimleri sıklaştırdı.

Pasta ve tatlı üreten işletmeler; öncelikle üretim ve hijyen şartları, kullanılan malzemelerin nitelikleri ve uygunluk dereceleri ile çalışanların sağlık portörleri gibi konularda denetlenirken, satış yapan mekanlarda tüketiciye sunulan kolonya, lokum ve şekerlemelerin üretim izni ve tarihi kontrol ediliyor.

Kurban satış yerlerini de gezen ekipler, satış alanlarındaki şartların uygun olup olmadığına bakıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar, huzurlu bir bayram geçirme temennisinde bulunarak, Kurban Bayramı öncesi halkımızın ağız tadı ve sağlığına hitap eden işletmelere yönelik denetimlerin arttığını ifade etti. Başkan Yardımcısı Ünüvar: "Bilindiği üzere bayram öncesi tatlı, şeker ve pasta gibi imalathanelerde yoğunluk olmaktadır. Hemşehrilerimizin aldığı ürünlerin daha sağlıklı ve hijyenik şartlarda üretilmesini istiyoruz. Gıda denetimi konusundaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bu amaçla zabıta ekiplerimiz, gıda üretimi yapan işletmeleri; kullandıkları malzemeler, üretim yerlerinin hijyenik şartlara uygunluğu gibi konularda denetim yapıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zabıta Ekiplerinden Bayram Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement