Zahid Akman Adliyeye Getirildi - Son Dakika
Güncel

Zahid Akman Adliyeye Getirildi

Zahid Akman Adliyeye Getirildi

"Deniz Feneri e. V. " bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alınan RTÜK Üyesi Zahid Akman adliyeye çıkartıldı.

07.07.2011 09:20  Güncelleme: 10:58

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi Zahid Akman, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Almanya'daki Deniz Feneri e Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi Zahid Akman, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Almanya'daki Deniz Feneri e. V. bağlantılı soruşturma kapsamında Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine RTÜK eski Başkanı, halen RTÜK üyesi olan Akman Ankara'da, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman Bayburt'ta, Kanal 7 Yönetim Kurulu üyesi, Genel Yayın Yönetmeni İsmail Karahan, Kanal 7 Müdür Yardımcısı Mustafa Çelik ve Kanal 7 finans müdürü Erdoğan Kara İstanbul'da dün gözaltına alındı.

Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz, dün ilk olarak Finans Müdürü Erdoğan Kara'nın sorgusunu yaptı. 6 saat süren sorguda Kara'nın 14 sayfalık ifade verdiği belirtildi. İfadesi tamamlanan Kara, ek gözaltı süresi alınarak, yeniden Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

Kara'nın avukatları, müvekkillerinin tutuklamaya sevk edilip edilmeyeceğine, diğer şüphelilerin ifadelerinin tamamlanmasının ardından karar verileceğini açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü, Almanya'daki 'Deniz Feneri e. V. ' bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Zahid Akman ise bugün sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne getirildi. Zahid Akman'ın, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Nadi Türkaslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren'e ifade vermesi bekleniyor.

ZAHİD AKMAN KİMDİR?

Soruşturma 2007'de Almanya'da başladı

Deniz Feneri e.V. davası, 2007 yılında Almanya'da başladı. Frankfurt eyalet makamları yapılan ihbarı değerlendirerek 2007'nin Nisan ayında Deniz Feneri Derneği e.V'ye ve Kanal 7 TV Almanya Temsilciliği'ne baskın düzenledi. Deniz Feneri Derneği e.V'nin ve Kanal 7 INT'in Genel Müdürü Mehmet Gürhan, yardımcısı konumundaki Mehmet Taşkan ve Deniz Feneri e.V. muhasebe ve mali müdürü Firdevsi Ermiş gözaltına alındı. 17 Eylül 2008 tarihinde mahkemece Almanya'daki derneğin yöneticilerine 'dolandırıcılık ve haksız kazanç elde etmek' suçundan hapis cezaları verildi. Mehmet Gürhan 5 yıl 10 ay, Mehmet Taşkan 2 yıl 9 ay, Firdevsi Ermiş ise 1 yıl 10 ay hapis cezası aldı. Mahkeme, derneğin malvarlığını kayyuma devretti. Hâkim Johann Müller, gerekçeli kararında Mehmet Gürhan'ın yardım paralarını bir sermaye aracı olarak kullandığını, paraların Türkiye'deki Kanal 7 Televizyonu'na aktarıldığını, paraların nasıl kullanılacağına karar verenlerin aralarında Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Mustafa Çelik ve bazı zamanlarda Zahid Akman'ın bulunduğu kişiler olduğuna hükmetti. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Alman makamlarından soruşturma başlatmak üzere yardım istedi. Frankfurt Bölge Mahkemesi Savcılığı'na gönderilen yazı 24 Şubat 2009'da cevaplandırıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da iddiaları değerlendirerek soruşturma başlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zahid Akman Adliyeye Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement