Zigana'da 6. Kış Şenliği Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Zigana'da 6. Kış Şenliği Yapıldı

Zigana\'da 6. Kış Şenliği Yapıldı

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde 2000 rakımlı Zigana Dağı'nda '6'ncı Kış Şenliği' yapıldı.

09.02.2013 16:50

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde 2000 rakımlı Zigana Dağı'nda '6'ncı Kış Şenliği' yapıldı.

Torul Kaymakamlığı'nca düzenlenen şenliğe Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Torul Kaymakamı Recai Karal ile sporcular ve çok sayıda kişi katıldı. Şenlik öncesi Torul Kaymakamlığı'nca restore edilerek Gençlik Merkezi'ne dönüştürülen eski jandarma karakolunun açılışı yapıldı. Günün anlam ve önemine değinen, şenliklerin birliktelik ve kaynaşmayı sağladığını vurgulayan Vali Yusuf Mayda, şöyle dedi:

"Sahip olduğumuz tarihi ve kültürel değerlerin yanında kış turizmini de canlandırmak, göz önüne getirmek istiyoruz. Bölgemizde artış gösteren yabancı turist heyetlerini ilimize çekmenin gayreti içindeyiz. Kalkınmayı bölgesel düşünüyoruz. Bölgemizde turizm master planı doğrultusunda bütün yaylalar birbirine asfalt ve taş yolla bağlanacak. Yerli ve yabancı turistleri yaylalarımıza rahat bir şekilde ulaşabilecek. Mevcut nesil ile gelecek nesil değerlerine hep birlikte sahip çıkacak. Arada kuracağımız köprü ile bağlarını koparmamış olacak."

Halk oyunları gösterileri ile kar üzerinde halat çekme yarışının yapıldığı şenlikte, 'Acayip Animasyonlar Atölyesi' de kukla gösterisi sundu. Şenlikte protokol mensupları ve katılanlar, kemençe eşliğinde horon oynadı. - Gümüşhane/ Torul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zigana'da 6. Kış Şenliği Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement