Zihinsel Engelli Çocuklar Öğretmen Oldu - Son Dakika
Güncel

Zihinsel Engelli Çocuklar Öğretmen Oldu

Zihinsel Engelli Çocuklar Öğretmen Oldu

Çankırı Belediyesinin düzenlediği etkinlikte, zihinsel engelli çocuklar, ilkokul öğrencilerine hamurdan süs eşyası yapmayı öğretti.

15.04.2013 10:46  Güncelleme: 16:16

Vali Ayhan Çevik Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinde özel eğitim alan ağır ve orta düzeydeki zihinsel engelli çocuklar ile Özel Namık Tanık İlkokulu birinci sınıf öğrencileri, öğretmenleri gözetiminde Çankırı Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte bir araya geldi. Renkli hamurlardan şekiller yapan çocuklar, ortak malzemeleri kullanarak hep birlikte ortaya değişik şekiller çıkarmanın keyfini yaşarken, oyun aracılığı ile iletişim kurdular.

Etkinliğe katılan Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali Ayhan Çevik Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde eğitim alan özel çocukların öğretmenlerinden öğrendikleri becerileri minik kardeşlerine öğretmeleri için program düzenlediklerini belirtti. Başkan Dinç, zihinsel engelli çocuklarımız da birçok şeyi öğrenip, öğretebilme yetisine sahipler. Bunun çok güzel bir uygulamasını yapıyoruz. Zihinsel engelli çocuklarımız, diğer çocuklarımıza öğrendikleri becerileri çok başarılı bir şekilde öğretiyorlar. Minik yavrularımız da mutlu oluyorlar" dedi.

Hamurdan buzdolabı süsleri yapan çocuklar, ikram edilen pastaları birlikte yedi. Program sonuna kadar iyice kaynaşan çocuklar, 'Hayat Bayram Olsa' şarkısını el ele tutuşup söylerken, sevginin önünde hiçbir şeyin engel olamayacağını, paylaştıkça da artacağını herkese gösterdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zihinsel Engelli Çocuklar Öğretmen Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement