Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Zirve Yayınevi\'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin öldürülmesine ilişkin görülen davanın 59. duruşmasında tutuklu sanık Ruhi Abat'ın çapraz sorgusu tamamlandı.

06.03.2013 15:10  Güncelleme: 15:26

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin görülen davanın 59. duruşmasında tutuklu sanık İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ruhi Abat'ın çapraz sorgusu tamamlandı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, savunmasının ardından mahkeme başkanı Hayrettin Kısa ve avukatların sorularını yanıtlayan Abat, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin kapatılmasının ardından işine devam edebilmek için kendi talebi doğrultusunda Stratejik Araştırmalar Dairesi'ne geçtiğini ve burada çalışmalar yaptığını iddia etti.

Mersin'de İlker Çınar ile yaptığı ilk görüşmede, yanında giden uzman çavuş Murat Göktürk'ün resmi görevli olarak orada bulunduğunu ileri süren Abat, oradaki ses kaydının da Göktürk tarafından yapıldığını savundu.

Jandarmanın haber elemanı olmadığı iddiasını yineleyen Abat, müdahil avukat Hafize Çobanoğlu'nun, "Misyonerlik konusunda yaptığınız çalışmalarda yalnızca jandarmayla mı irtibatlıydınız- Polisten bir yardım aldınız mı-" sorusuna, "Bu konuda susma hakkımı kullanıyorum" yanıtını verdi.

Mahkeme başkanı Hayrettin Kısa'nın " Trabzon'da Rahip Santoro'yu öldüren çocuk 17 yaşında. Hrant Dink cinayetinin sanığı Ogün Samast, İstanbul'a normalde hiç gitmemiş biri ve aynı yaş grubunda. Malatya Zirve Yayınevi cinayetlerinde 5 çocuk, üniversiteye hazırlanan gençler. Tetikçilerin konumuna baktığımızda turfandalık salatalık gibi birbirine benziyor" sözleri üzerine sanık Abat, şöyle konuştu:

"Ben şahsen Hrant Dink'in öldürüldüğünü duyduğumda çok üzüldüm. Çünkü ölümünden kısa süre önce yaptığı bir açıklamada 'ey Kürtler 19. yüzyılda bizi kullanan güçler bugün sizi kullanıyor' gibi ifadeler kullanmıştı. Bence Fransa diasporasıyla Hrant Dink arasında bir sorun olup olmadığı araştırılsın."

Duruşma, verilen aranın ardından devam edecek.

Muhabir: Ensar Özdemir/ Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement