Zonguldak - Şehitleri Anma Programı Duygulandırdı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak - Şehitleri Anma Programı Duygulandırdı

Zonguldak - Şehitleri Anma Programı Duygulandırdı

Şehitleri anma programı duygulandırdıBÜLENT Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) düzenlenen, 'Zonguldak Şehitlerini Anma Programı'nda acıları tazelenen şehit aileleri gözyaşlarına boğuldu.

18.05.2016 18:31

Şehitleri anma programı duygulandırdı

BÜLENT Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) düzenlenen, 'Zonguldak Şehitlerini Anma Programı'nda acıları tazelenen şehit aileleri gözyaşlarına boğuldu.

BEÜ İlahiyat Fakültesi'nce, Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa öğretim görevlileri, öğrenciler ve şehit aileleri katıldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan program ney dinletisiyle devam etti. Ney dinletisi sırasında şehit olan asker ve polislerin fotoğrafları ekrana yansıtıldı. Bu sırada duygulanan bazı şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

BEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yılmaz Yıldırım, geçen Pazar günü Dağlıca'da şehit olan Zonguldaklı Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal'ın cenazesinin kente getirildiği gün Beşiktaş ve Zonguldak Kömürspor'un şampiyonluk kutlamalarının yapıldığını, bunun kendisini üzdüğünü söyledi. Yıldırım şöyle dedi:

"Henüz daha yeni şehidimiz vardı. Şehidimizin buraya ulaştığı akşam maalesef şehitlik anlamında hiçbir şey olmamış gibi bir hava vardı. Beşiktaş'ın veya Zonguldakspor'un şampiyonluğunu kutluyoruz ama maalesef o şehidimiz için 'yaprak kıpırdamadı' desem yeridir. Ben evimde üzüntüyle seyrettim. Bu konuda gerçekten üzgünüm. Üzüntülerimi iletmek istiyorum. Sizlere de sabırlar diliyorum."

Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz ise Dekan Yılmaz Yıldırım'ın sözlerine katıldığını söyledi. Yorulmaz, "Daha şehidimizin Zonguldak'a gelişiyle beraber isterdim ki Zonguldak halkı o şehidi için çıksın ortaya. Çünkü bu ülke için canını vermiş. Hiç kimse parmağını veremez ama o çocuk gövdesini vermiş o insanlar için" dedi. Başkan Yorulmaz'ın konuşmasını bir grup üniversite öğrencisi ayakta alkışladı. Program, yine Kuran-ı Kerim okunmasıyla sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak - Şehitleri Anma Programı Duygulandırdı - Son Dakika


Advertisement