Zonguldak' Sempozyumu Başladı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak' Sempozyumu Başladı

Zonguldak\' Sempozyumu Başladı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ), kenti genel kitlelere tanıtarak yörenin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 'İnsan, Kimlik, Mekan Bağlamında Zonguldak' konulu 3 gün sürecek sempozyum bugün başladı.

16.10.2014 14:11

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ), kenti genel kitlelere tanıtarak yörenin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen  'İnsan, Kimlik, Mekan Bağlamında Zonguldak' konulu 3 gün sürecek sempozyum bugün başladı.

Üniversitenin merkez kampüsündeki Arif Amirov Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyumun açılışına Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Erol Yılmaz da katıldı. Zonguldak ve çevresinin tarihi, coğrafi, kültürel ve sosyolojik konularını değerlendirmek, bu konularda mevcut problemleri tespit edip çözüm önerileri sunmak ve Zonguldak'ı genel kitlelelere tanıtarak yörenin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan sempozyuma öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

3 gün sürecek sempozyumun açılışında konuşan BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Güven, dünyanın stratejik enerji kaynaklarından olan taşkömürüne sahip Zonguldak'ın değişik yönlerinin tartışılacağı sempozyumda kentin bilinmeyen birçok yönünün ortaya çıkacağını söyledi.

Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım ise Anadolu'nun bir çok yerinde olduğu gibi Zonguldak'ın da zengin maden yataklarıyla ülke ekonomisine ciddi katma değerleri olduğunu söyledi. Yıldırım, "Geçtiğimiz yıllarda üniversitelerimiz sadece bilimle uğraşır, kentle çok fazla ilişkileri olmazdı. Değişen dünya koşulları bu düşünceyi yeniden sorgulamaya başlamıştır. Bununla birlikte artık kent ile üniversite ayrılmaz birer bütün olmuştur" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi. Sempozyumda 105 sunum yapılacak. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak' Sempozyumu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement