Zonguldak'ta 4 Katlı Binada Çökme Meydana Geldi - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta 4 Katlı Binada Çökme Meydana Geldi

Zonguldak\'ta 4 Katlı Binada Çökme Meydana Geldi

Kent merkezinde pide salonu işletilen binanın büyük kısmı çöktü, ilin en işlek caddesindeki çökmenin sabaha karşı meydana gelmesi faciayı önledi.

30.08.2013 07:30  Güncelleme: 08:48

Zonguldak'ta kent merkezinde pide salonu işletilen 4

katlı binanın büyük kısmı çöktü.

Gazipaşa Caddesi'ndeki bir pide salonunun hizmet verdiği binada henüz belirlenemeyen nedenle çökme meydana geldi.

Durumu fark eden vatandaşların haber verdiği Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve polis ekipleri olay yerine geldi.

Kaldırıma ve yola yığılan molozlar nedeniyle çevre güvenliğini alan polis ekipleri, karayolunu da trafiğe kapattı.

Zonguldak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk ve Zabıta Müdürü Necat Uludüz ile AFAD ekipleri çökme meydana gelen binada birisinin olup olmadığın yönelik incelemelerde bulundu.

Binada kimsenin olmadığının anlaşılması üzerine kaldırım ve yolda temizlik çalışması yapıldı.

Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Uludüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerinin 4 katından 3'ünün tamamen yıkıldığını söyledi.

Bina gündüz yıkılmış olsaydı olayın büyük bir faciaya dönüşebileceğini ifade eden Uludüz, "Gerekli incelemeler tamamlandıktan sonra binanın kalan kısmı da yıkılacak. Binada ufak çapta yıkılmalar hala devam ediyor" dedi.

Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk de binadaki çökmenin dördüncü kattan başladığını belirterek, "Daha sonra 3 kat çökmüş. Tahminim olay, kolonların yükü taşıyamamasından kaynaklanıyor. Çöken binanın sağlam kalan çatısının alınması gerekiyor. Bunun için de incelemeler yapacağız" diye konuştu.

16 işçinin çalıştığı pide salonunun sahibi Davut Arslan ise kiracı olarak bulundukları binanın çöktüğünü telefonla öğrendiklerini, bunun neden kaynaklandığın bilmediklerini kaydetti.

Belediye ekiplerinin cadde ve kaldırımda yaptığı temizlik çalışmasının ardından yolun tek şeridi trafiğe açıldı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta 4 Katlı Binada Çökme Meydana Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement