"Zorunlu Eğitimi Biz de Savunuyoruz" - Son Dakika
Güncel

"Zorunlu Eğitimi Biz de Savunuyoruz"

"Zorunlu Eğitimi Biz de Savunuyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Zorunlu eğitim her zaman her yerde vardır, bunu biz de savunuyoruz ancak kesintisiz eğitim doğru değildir" dedi.

11.03.2012 20:00  Güncelleme: 05:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Zorunlu eğitim her zaman her yerde vardır, bunu biz de savunuyoruz ancak kesintisiz eğitim doğru değildir" dedi.

Tanrıverdi, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ve AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ile birlikte partisinin Manisa İl Kadın Kolları 3. Olağan Kongresine katıldı.

Kongrede konuşan Tanrıverdi, AK Parti'nin her zaman kadınları önemsediğini, onların toplumsal, sosyal ve siyasi hayatta yer alması için bütün engelleri kaldırdığını belirtti. Kadınların da artık bütün alanlarda boy gösterdiğini, siyasette giderek artan bir şekilde yer aldığını ifade eden Tanrıverdi, hükümetin uyguladığı akılcı politikalarla çalışma hayatına daha rahat adım atmalarının sağlandığını ifade etti.

AK Parti olarak siyasete kadın elinin daha fazla değmesi gerektiğine inandıklarını bildiren Tanrıverdi, "Siyasetin de kadın nezaketine, zarafetine, hoşgörüsüne ve aklına ihtiyacı vardır. Kadınlarımız siyasette ne kadar çok yer alırsa, siyaset o kadar daha kaliteli olacaktır" dedi.

Zorunlu Eğitimi 12 Yıla Çıkaran Teklif

Ana muhalefet partisini de eleştiren Tanrıverdi, "Onların yaptıkları ya milletin kürsüsünü işgal etmek ya da TBMM Milli Eğitim Komisyonunda yaptıkları gibi boş boş 12 saat konuşmaktır. 12 saat konuşarak eğitimde getireceğimiz yeni düzenlemeyi engelleyebileceklerini sanıyorlar" dedi.

"Zorunlu eğitim her zaman her yerde vardır, bunu biz de savunuyoruz ancak kesintisiz eğitim doğru değildir" diyen Tanrıverdi, çocukların belirli yaşlarda kabiliyet ve gelişimlerine göre bir mesleğe yönelmeleri, kendilerini daha iyi gösterebilecekleri bölümleri tercih etmeleri gerektiğini kaydetti.

Tanrıverdi şöyle devam etti:

"Kızların okullardan alınacağı, 10 yaşında gelinler olacağı gibi ipe sapa gelmez, kargaların bile güleceği iddialarla halkımızı kara propagandayla kandırmaya çalışıyorlar. Bu sistemi kim istemiyor- TÜSİAD ve CHP. Başka- Onların arka bahçesi olan Eğitim-Sen. Başka, başka yok. Peki kim istiyor millet, yani sizler. Bizim rotamızı her zaman millet çizmiştir. Biz milletimizin rotası, istikameti ne ise ona göre yürürüz. Bu, dış politikada, iç politikada, eğitimde ve sağlıkta da böyle olmuştur."

AK Parti'nin, asla millete rağmen bir anlayışa sahip olmadığını belirten Tanrıverdi, "Biz kendi vatandaşlarımızı fişlemedik, aksine fişlemeye son verdik. Kadınlarımızı kılık kıyafetlerine göre ayırmadık. Genç kızlarımızı ikna odalarına alıp psikolojik işkence ile inançlarından ve değerlerinden vazgeçirmeye zorlamadık. 'Ya inancın, ya eğitimin' demedik. Bunlar açıkça insanlık suçudur. Demokrat olduğunu, solcu olduğunu, sosyal demokrat olduğunu söyleyen 'Çarkçı Kemal', bu suçu işleyenleri yanına aldı, milletvekili yaptı" dedi.

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Zorunlu Eğitimi Biz de Savunuyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement