18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Güncel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, millet olarak geleceğe güvenle bakılabilmesi için Çanakkale ruhunu yaşatmanın ve gelecek nesillere bu bilinci aşılamanın önemine işaret ederek, herkesin Çanakkale Zaferi'ni öğrenmesini istedi.

18.03.2015 15:16

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, millet olarak geleceğe güvenle bakılabilmesi için Çanakkale ruhunu yaşatmanın ve gelecek nesillere bu bilinci aşılamanın önemine işaret ederek, herkesin Çanakkale Zaferi'ni öğrenmesini istedi.

Atalay, Türk Harb-İş Sendikası'nın 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği etkinlik öncesinde, sokaktaki vatandaşlara Çanakkale Savaşları'nda askerlerin yokluk nedeniyle cephede her gün yemek zorunda kaldığı yağlı buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram etti.

Etkinlikte yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin inanç ve kararlılığın yarattığı eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu ifade eden Atalay, "Bu zafer, o tarihin en donanımlı düşman ordusunun, galibiyeti kesin gören sözde kahraman komutanların yenildiği, tarihin bir kere daha döndüğü, Mehmetçik eliyle bir kere daha düzeltildiği dönüm noktasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Çanakkale Boğazı'nda düşmana geçit verilmeyen zaferin, Mustafa Kemal Atatürk'ü de Türk milletine armağan ettiğini belirten Atalay, şunları kaydetti:

"Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında o ruhun ve inancın gücünü damarlarımızda yaşatıyor olmanın huzuru içinde geleceğe güvenle bakıyor, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda aşamayacağımız hiçbir engel olmadığının da bilinmesini istiyoruz. Millet olarak geleceğe güvenle bakabilmemizin devam etmesi için Çanakkale ruhunu yaşatmamız, gelecek nesillere bu bilinci aşılamamız gerekiyor. Bu nedenle özellikle çocuklarımızın Çanakkale Zaferi'nin nasıl kazanıldığını, Türk milletinin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen dünyanın en güçlü orduları karşısında nasıl bir zafer elde ettiğini bilmesi gerekmektedir. Herkes Çanakkale Zaferi'ni okumalı, öğrenmelidir. Cennet vatanımızın değeri o zaman daha iyi anlaşılacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement