19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla'da törenlerle kutlandı.

19.05.2015 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla'da törenlerle kutlandı.

Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Tören daha sonra, Karaalioğlu Parkı'ndaki öğrencilerin etkinlikleriyle devam etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, burada yaptığı konuşmada, gençlerin güçlü Türkiye'nin teminatı olduğunu söyledi. Hacıcaferoğlu, gençlerin, sevgi, barış, hoşgörü içinde tüm sorunların üstesinden geleceğini, geleceğin lider Türkiye'sini daha güçlü hale getireceklerini ifade etti.

Öğrencilerden çeşitli gösteriler

Törende Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran bir öğrencinin "zeybek" oynaması ve başka bir öğrencinin bisikletiyle yaptığı gösteri ilgi çekti. Bin 919 öğrenci, Antalya Büyükşehir Belediyesince dağıtılan ve üzerinde ay yıldızın bulunduğu kırmızı tişörtle halk oyunu oynadı. Törene katılan yabancı öğrenciler de kendi ülkelerinin oyunlarını sergiledi.

Törene, Antalya Valisi Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile vatandaşlar katıldı.

Başkan Türel'e "tişört" sorusu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tören sonrası gazetecilerin öğrencilere belediyece dağıtılan ve üzerinde "Antalya'ya iyi gelecek" ve "Menderes Türel" yazılarının yer aldığı tişörtler dağıtılmasına ilişkin soruları yanıtladı.

19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramı'nın Türk milletinin çok önemli bir milli bayramı olduğunu ifade eden Türel, bugünün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün olduğunu hatırlattı.

Valilik ve Antalya Büyükşehir Belediyesince yapılan ortak toplantılarda alınan karar doğrultusunda kendilerine düşen görevleri yerine getirdiklerini anlatan Türel, "Gençlerimize 3 bin tişört basımında Büyükşehir Belediyesi görevlendirilmiş. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimize Türk bayrağı ile tişört hediye ederek bu önemli günü onlara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve bayramımızı hatırlatmanın bir kez daha onurunu yaşadık" dedi.

Bayramın kutlanmasına ilişkin duyurumluklar (billboard) astıklarını, kutlama mesajları yayımladıklarını anlatan Türel, gençlere de tişört dağıttıklarını belirterek, "O tişörtlerle gençlerimizin gençlik bayramlarını kutlamış oluyoruz. İçinde hiçbir siyasi mesaj içermeyen, tamamen gençlerin geleceğe umutla bakmasını ifade eden bir slogan. Elbette ki bunu çok rahatlıkla gençlerimize böylesine önemli bir günü kutlamak adına paylaşabiliriz" diye konuştu.

Muğla

Muğla'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bisikletçilerin 15 Mayıs'ta Samsun'dan aldıkları, 7 il ve bin 200 kilometre yol kat ederek getirdikleri Türk bayrağı ve toprak, Vali Amir Çiçek'e teslim edildi.

Bayrağı öperek alnına koyan Çiçek, Samsun'dan aldıkları emaneti Muğla'ya taşıyan bisikletçilere teşekkür etti. Çiçek, "Bayrağımıza, vatanımıza, milletimize bağlı gençler olduğu için gururluyum. Aldığım emaneti en iyi şekilde, en güzel yerde saklayacağım" dedi.

Program daha sonra Gençlik Yürüyüşü ile devam etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüş, Muğla Şehitler Anıtı'na ulaşarak aynı güzergahtan Sınırsızlık Meydanı'nda son buldu. Vali Amir Çiçek ve protokol üyeleri, Sınırsızlık Meydanı'nda gençlere top ve balon dağıttı.

Daha sonra yurt dışından gelen öğrencilerin açtığı stantları gezen Çiçek, görevli gençlere karanfil dağıtarak bayramlarını kutladı. Çiçek ve beraberindekiler Gençlik Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda sunulan sokak sporları gösterilerini izledi, öğrencilerle masa tenisi, basketbol, voleybol, tenis oynadı.

Çiçek, bilek güreşi standını da ziyaret ederek görevli gençlerle bilek güreşi yaptı.

Fethiye'de gökyüzünde kutladılar

Fethiye ilçesinin Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ'ın bin 200 pistinden havalanan tandem (ikili) pilotları, gökyüzünde Türk bayrağı açıp, renkli sislerle gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Pilotların gökyüzündeki şovu, Belcekız Plajı'nı dolduran yerli ve yabancı turistlerce ilgiyle izlendi.

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle 10 pilotun gökyüzünde şov yaptığını belirterek, "Bölgede faaliyet gösteren 160 pilotumuz bugüne özel gösteri uçuşu yapacaktı. Ancak hava şartları el vermediği için bunu yarın gerçekleştireceğiz" dedi.

Bodrum

Bodrum Şehir Stadı'nda düzenlenen kutlama programına, çok sayıda vatandaş katıldı. Lise öğrencilerinin haftalardır hazırladıkları ve başarıyla sahneleye koydukları birbirinden değişik gösteriler, vatandaşların beğenisini kazandı.

Törende düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Sıcak havaya rağmen yaklaşık iki saat süren tören programında lise öğrencileri performanslarıyla göz doldurdu.

Kutlama töreninde ayrıca, engelli öğrencilerin katılımıyla 50 metre ve 100 metre koşusu yapıldı. Engelli öğrencilerin sahada kıyasıya mücadele etmesi vatandaşlardan yoğun alkış aldı. Koşunun ardından öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Marmaris

Marmaris'te Denizkurdu-2015 Tatbikatı kapsamında Muğla'nın Marmaris ilçesinde demirleyen TCG Yıldırım Fırkateyni, halkın ziyaretine açıldı. Ziyaretçiler, açıkta demirleyen gemiye kontrolden geçtikten sonra teknelerle götürüldü.

Burdur

Burdur kent merkezindeki törende öğrenciler, vatandaşlar, protokol üyeleri ve siyasi partilerin temsilcileri Şeker Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Buradaki törende Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Öğrenciler 19 Mayıs konulu şiir ve kompozisyonlar ile Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Cevabı'nı okudu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türk milletinin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu söyledi.

Binlerce şehit verilerek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet edildiğini belirten Sancar, "Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, kollamak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen vazifenizdir" dedi.

Burdur Valiliği önündeki alanda çeşitli spor karşılaşmaları gerçekleştirildi. Vali Hasan Kürklü öğrencilerle tenis maçı yaptı, Burdur Belediyesi Sanat Atölyesi'nce hazırlanan resim ve el sanatları sergisi, belediye salonunda açıldı.

Isparta

Isparta İstasyon Meydanı'nda başlayan törene katılanlar, Hükümet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Halk oyunları gösterisinin ardından tören, müzik dinletisiyle son buldu.

Törene Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Milletvekili Recep Özel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)  Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement