6. Avrasya Tıp Günleri Sempozyumu Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

6. Avrasya Tıp Günleri Sempozyumu Tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Bayındır Sağlık Grubu ile birlikte gerçekleştirilen 6. Avrasya Tıp Günleri Sempozyumu Ankara’da gerçekleştirildi.

28.10.2015 10:53

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Bayındır Sağlık Grubu ile birlikte gerçekleştirilen 6. Avrasya Tıp Günleri Sempozyumu Ankara'da gerçekleştirildi.

Faaliyet gösterdiği ülkelerde farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA, uluslararası alanda düzenlenen sempozyumlara da destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA ve Bayındır Sağlık Grubu işbirliği ile bu yıl 6'ıncısı düzenlenen "Avrasya Tıp Günleri Sempozyumu Bayındır Hastanesi Söğütözü'nde gerçekleştirildi. 6. Avrasya Tıp Günleri Sempozyumu'na, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Libya, Ukrayna, Moldova, Nijerya, Etiyopya ve Bosna-Hersek başta olmak üzere 19 ülkeden 92 doktor katıldı.

6. Avrasya Tıp Günleri kapsamında birinci gün Kalp ve Damar Cerrahisinde Bayındır Hastanesi Deneyimi, Girişimsel Kardiyolojide Yenilikler, İşitme Cerrahisi, Obezite cerrahisinde Sleeve Gastrektomi ve Tip2 Diabet'de Cerrahi Tedavi gibi değişik alanlarda Bayındır Hastaneleri uzmanlarınca sunumlar yapılarak katılımcılar yeni tedaviler konusunda bilgilendirildi. Tıp Günlerinin ikinci gününde ise Perkütan Endoskopik Lomber Diskektomi, Girişimsel radyolojide Güncel yaklaşımlar, Hematolojik Kanserde Kemik İliği Nakli konuları ele alındı.

AMELİYATLAR CANLI YAYINLA İZLENDİ

6. Avrasya Tıp Günleri'nde teorik olarak yapılan eğitimin uygulamalarla pekiştirilmesi açısından eğitim süresince Bayındır Söğütözü Hastanesi'nde gerçekleştirilen başta kalp ve ortopedi ameliyatları olmak üzere bazı operasyonlar ameliyathaneden yapılan canlı yayınla katılımcılara izlettirildi.

TİKA'NIN SAĞLIK ALANINDA YÜRÜTTÜĞÜ PROJELER

Sağlık sektöründe son zamanlarda yaptığı atılımlarla model ülke konumuna gelen Türkiye bilgi ve tecrübelerinin paylaşılması ve ikili ve çok taraflı sağlık işbirliğinin geliştirilmesi kapsamında 2015 yılına kadar TİKA eliyle, hastane yapım ve onarımları, poliklinik yapım ve onarımları, tıbbi donanım destekleri, ameliyatlar, sağlık taramaları ve sarf malzeme destekleri, uzman/doktor eğitimleri ile önemli sağlık projelerine imza attı. Öte yandan Türk STK'ları ile gelişmekte olan ülkelerin sağlık sektöründeki yardımlarını desteklemek amacıyla işbirlikleri geliştirdi. Ayrıca Türkiye'deki kurumların öncülüğünde gerçekleştirilen uluslararası sağlık konferans ve sempozyumlarına lojistik ve maddi destek sağlandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 6. Avrasya Tıp Günleri Sempozyumu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement