AB Bakanı Çavuşoğlu'ndan AB'ye Sert Eleştiri - Son Dakika
Politika

AB Bakanı Çavuşoğlu'ndan AB'ye Sert Eleştiri

AB Bakanı Çavuşoğlu\'ndan AB\'ye Sert Eleştiri

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail’in Gazze’ye saldırısını eleştirerek, “Bugün Avrupa Birliği ülkelerine bakıyoruz anlamaz bir şekilde İsrail’in yanında olduğunu söylüyorlar.

19.07.2014 22:03

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'in Gazze'ye saldırısını eleştirerek, "Bugün Avrupa Birliği ülkelerine bakıyoruz anlamaz bir şekilde İsrail'in yanında olduğunu söylüyorlar. Galiba yıllar önce yaptıklarından dolayı hissettikleri suçluluk psikolojisinden dolayı bu tavrı aldıklarını düşünüyorum. Aksi takdirde vicdanı olan hiç kimse böyle bir zulmün yanında olmaz" dedi.

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim ofisi Antalya'nın Kepez ilçesinde, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kepez Seçim Ofisi'nin açılış töreninde konuşan Çavuşoğlu, 10 Ağustos seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemek için sembolik ofisin açılışını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

PROGRAMA 22 BİN KİŞİ KATILDI

Bu seçim ofisinin yerel seçimlerde Türel ve Tütüncü'ye iyi geldiğini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, "İnşallah 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçimlerine de iyi gelecek. Başbakanımız Antalya'daydı, sıcağa rağmen, Ramazan ayına rağmen yine büyük bir mitingi gerçekleştirdik. Arkasında iftar yemeğine katıldık. Büyük bir alan çok güzel hazırlanmış, sayısı 22 bindir. Millet 22 bini bir seçimde bile hayal edemez. Bizim kardeşlik iftarımıza 22 bin hemşehrimiz geliyor. Antalyalı olmakla gurur duyuyoruz. O günkü coşkunuz için de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"ANTALYA DEMOKRASİNİN KALESİ"

Antalya'nın her zaman sivil demokrasinin arkasında durduğunu işaret eden Bakan Çavuşoğlu, "Menderes'e, Turgut Özal'a en çok sahip çıkan Antalya olmuştur. Sağın, demokrasinin kalesi olmuştur Antalya. Birileri Antalya'yı kendilerinin kalesi gibi göstermeye çalışıyor. Antalya her zaman merkezin ve demokrasinin kalesi olmuştur. Biz 10 Ağustos seçimlerinde de milletin adamının yanında olacağız. Yine Erdoğan'ın yanında, yine liderin yanında, yine onunla el ele hizmet yolunda devam edeceğiz Allah'ın izniyle" dedi.

"HALK KİMİ SEÇECEĞİNİ BİLİYOR"

Bakan Çavuşoğlu şöyle konuştu: "Önemli bir fırsat önümüze geldi. Sadece başkomutan seçmiyoruz, sadece Türkiye'de protokolünün başını seçmiyoruz. Artık dış politikanın da liderini, ekonominin de liderini, sosyal politikanın da liderini velhasıl cumhurun başkanını seçiyoruz. Hem de doğrudan seçiyoruz. Vatandaşa bunu soruyoruz. Ben Türkiye'nin lideri olarak kimi görmek istiyorum. Değerlendiriyoruz. Türkiye'yi dışarı en iyi kim temsil edebilir, süklüm püklüm olanlar mı, dik duruşuyla ve asil duruşuyla diklenmeden dik duran bir liderle mi Türkiye'yi iyi temsil edebiliriz. Vatandaşımız bunun cevabını çok iyi biliyor."

AB'YE SERT ELEŞTİRİ

İsrail'in Gazze saldırısına da değinen Bakan Çavuşoğlu, "İçinde bulunduğumuz şu coğrafyada zulümler var, savaşlar var, terör var. Bakınız Filistin'de bir zulüm var, gözyaşı var, Filistin'de katledilen bebekler, çocuklar kadınlar var. Ama dünya susuyor, insan hakları savunucuları konuşamıyor, oysa en temel insan hakkı yaşama hakkıdır. 2 ağaç kesilecek diye gösteri yapanlara 8 saat canlı yayın yapan CNN International bugün Gazze'deki katliamı gösterme cesaretini gösterebiliyor mu? Hayır. Çünkü orada masum, zavallı, kimsesi olmayan çocuklar, kadınlar katlediliyor. Onların umurunda değil. Bugün Avrupa Birliği ülkelerine bakıyoruz anlamaz bir şekilde İsrail'in yanında olduğunu söylüyorlar. Galiba yıllar önce yaptıklarından dolayı hissettikleri suçluluk psikolojisinden dolayı bu tavrı aldıklarını düşünüyorum. Aksi takdirde vicdanı olan hiç kimse böyle bir zulmün yanında olmaz. En ufacık zerre, küçük bir zerre insanlık duygusu olan, vicdanı olan bir kişi ya da bir ülke böyle bir zulmün arkasında durmaz, duramaz. İşte tüm dünya suskunken sesini çıkaramazken hatta zalimin yanında yer alırken bir lider çıkıyor, diyor ki ben mazlumun yanındayım, Filistin'deki mazlum insanların kimsesi olmayanların yanındayım, bu bir katliamdır, bu katliamı tanımıyoruz ve durmasını istiyoruz diyen tek bir lider var o da Allah'a şükür ki bizim liderimiz, bizim başbakanımız. Bizim genel başkanımız, cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan" diye konuştu.

"ANTALYA 'RECEP' DİYECEK"

Bakan Çavuşoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Ne mutlu ki böyle bir liderimiz var, iyi ki böyle bir liderle yola çıktık ve onunla birlikte siyaset yapıyoruz. İyi ki böylesine bir liderle yeni Türkiye yolunda ufuklara açılıyoruz. İşte önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi sıradan bir seçim değil, basit bir seçim değil, gerçi biz hiçbir zaman kolay seçim yapmadık, her seçimimiz, referandumumuz Türkiye için kritikti, önemliydi. Ama bu seçim hepsinden önemli. Antalya'ya hizmet eden, Türkiye'yi 12 yılda inşa eden güçlü Türkiye'nin mimari Başbakanımıza teşekkür ve minnet borcumuz var. Antalya yine 'Recep' diyecek, istikrar diyecek. Biz sizlere güveniyoruz."

TÜTÜNCÜ: "EN GÜZEL NETİCEYİ ANTALYA'DAN BAŞBAKANIMIZA ARMAĞAN EDECEĞİZ"

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, 10 Ağustos'ta Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez bir cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğini söyledi. Seçim çalışmalarını güzel bir kampanyaya dönüştürmek için çalıştıklarının altını çizen Tütüncü, "Kepez olarak her zaman örnek çalışmaların içinde olduk. Bu kapsamda çalışmaların yapılması ve koordine edilmesinde seçim ofislerinin önemli bir yeri vardır. Geçen yerel seçimde olduğu gibi cumhurbaşkanlığı seçimde de aynı şevk ve azimle çalışacağız. En güzel neticeyi Antalya'dan Başbakanımıza armağan edeceğiz" diye konuştu.

KÖSE: "BÜTÜN DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE GAZZE'DE İNSANLIK KATLEDİLİYOR"

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ise bugün Türkiye ve İslam aleminin içinin kan ağladığına değindi.

Filistin ve Gazze'de insanlığın öldürüldüğünü dile getiren Köse, "Bugün Gazze'de katliam yaşanıyor. Bütün dünyanın gözü önünde Gazze'de insanlık katlediliyor. İnsanlık katledilirken,ağaç kesilirken sesi çıkanların şimdi sesi çıkmıyor. Dünyanın bu iki yüzlü tavrını lanetliyoruz. Bu iki yüzlü tavır bizi iğrendiriyor. Filistin'in böylesine bir zulmü yaşamış olması bizleri üzmüştür, derinden yaralamıştır. Zalime zalim demekten korkmayan bir liderimiz var. Bugün AK Partili olmakla daha fazla gurur duyduğumuz bir liderimiz var. Onun için bunlar hiçbir şey değil. Hepsi ona anasının ak sütü gibi helal olsun. İşte biz bunun için Recep Tayyip Erdoğan diyoruz. Onun için millet ona milletin adamı diyor" şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçiminin yaşanacağını ifade eden Köse, "Bu seçimde bizim Antalya olarak milletin bu adamı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durmamız lazım. Bu noktada nasıl emek koymamız gerekiyorsa onu koymalıyız. Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yapalım. Sadece Türkiye'de değil dünyanın dört köşesinde zalime sesi çıkan Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşunun arkasında olalım" dedi.

TÜREL: "BAŞBAKANIMIZ ANTALYA'YA ÇOK İLGİ GÖSTERDİ"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar Antalya'ya hizmetlerin yapılmasının önünü açtığını ve öncülük ettiğine dikkati çekerek, "Başbakanımız Antalya'ya çok ilgi gösterdi. Bunu herkes biliyor. Zaman zaman kıskanılıyor. Başbakanımızın Antalya'ya olan ilgisini kıskananlar çatlasın. Önemli değil. Bu ilgi herkes tarafından biliniyor. Antalya'ya hastane, doğalgaz, kavşak,havalimanı yatırımlarının önünü açtı. Bugün görev bizde. Antalya'nın her noktasına hizmetleri olan Sayın Başbakanımızı inşallah hep birlikte Cumhurbaşkanı koltuğuna oturtacağız. Bu mesele Antalya'nın meselesi değil. Bu mesele, tüm mazlumların yanında olan, fakır fukara, garip gurebanın yanında olan, Türkiye'den müjdeli haberi bekleyerek, Sayın Başbakanımızın, Cumhurbaşkanı seçilmesi için adeta dünyaya ülke olarak verebileceği çok önemli bir meseledir" diye konuştu.

"ANTALYA'DAN EN YÜKSEK OYU ALACAĞIZ"

Bugün Gazze'de hayatını kaybedenlerin evinde Recep Tayyip Erdoğan'ın resimlerinin olduğunu dile getiren Türel, "İşte bu yüzden dünya için bu göreve seçilmesi son derece önem taşıyor. Bizler de Gazze'de yapılan insanlık dışı katliamı lanetle kınıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bütün eğlence ve konserlerimizi iptal ettik. Birileri bu akşam kendi etkinliklerine Antalyalıları davet etsinler. Yüreğimizi yanıyor. İçimizi kan ağlıyor. Biz zalimin zulmü altında ezilen mazlumların gelecekte de cumhurbaşkanımız ile birlikte her zaman yanlarında durmaya devam edeceğiz. Bunu da herkes böyle bilsin. Şimdi görev bize düşüyor. Başbakanımıza aldığımız en iyi oyu alarak Antalya'dan güçlü bir mesaj yollayacağız. Sayın Başbakanımızın, bu ülkenin birliği ve beraberliği içinde cumhurbaşkanı seçilmesi dünyaya verilmesi gereken bir mesajdır. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bugüne kadar aldığımız en iyi neticeyi alarak önemli sınavdan alnımızın akı ile çıkacağız. Bu seçimde milletin adayıyla, sipariş aday yarışacak. Bunu herkes biliyor. Bu milletin hakkını hukukunu savunmak için sandık başına gideceğiz. Görevimizi en iyi şekilde yapacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu, Başkan Türel ve diğer başkanlar ofisin açılış kurdelesini kesti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AB Bakanı Çavuşoğlu'ndan AB'ye Sert Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement