Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Kahta Tekstilciler Derneği Yönetim Kurulu, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak'ı ziyaret etti.

25.12.2014 14:44

Kahta Tekstilciler Derneği Yönetim Kurulu, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kahta Belediye Başkanı Toprak, ilçedeki en büyük istihdamı tekstilcilerin sağladığını belirterek belediye olarak tekstilcilerin yaşadığı sorunların giderilmesi noktasında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Adıyaman'ın Teşvik kanunu kapsamında 5. bölgede yer aldığını anımsatan Toprak, "Adıyaman'ın 5. bölgede yer alması istihdam alanında çok büyük sıkıntıların ortaya çıkmasına neden oluyor. Biz belediye olarak bir dosya hazırladık ve dosyamızı Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Adıyaman ziyaretinde kendilerine sunduk" dedi.

Dernek Başkanı Yetiş ise Adıyaman'ın gelişmesi ve sanayileşmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

Adıyaman'ın Teşvik Kanun kapsamında 6. bölgede yer alması gerektiğini ifade eden Yetiş, "Bu düşünce, Kahta'daki tüm iş adamlarımızın ortak fikridir. Esnafımız perişan durumda. Birçok arkadaşımız iş yerlerini kapatıyor. Eskiden işçi bulamazken şimdi ise işçiler iş için başvuruyor ama ne yazık ki iş yerlerimiz birer birer kapanıyor" şeklinde konuştu.

Çobanı akrep soktu

Kahta ilçesinde akrebin soktuğu çoban hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Kavaklı köyünde çobanlık yapan Abdullah Polat (48), koyunlarını otlattığı sırada bir akrep tarafından ayağından sokuldu.

Yanındaki cep telefonuyla 112 Acil Servisi ekiplerini arayan Polat, daha sonra gelen ekiplerce Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Acil serviste ilk müdahalesi yapılan Polat, daha sonra yoğun bakım ünitesine alındı. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement