Ağ Güvenliği Çözümlerinde Trendler - Son Dakika
Ekonomi

Ağ Güvenliği Çözümlerinde Trendler

Palo Alto Networks Türkiye Ülke Müdürü Tunç Çokkeser, ağ güvenliği sektörünün trendlerini açıkladı.

19.03.2015 16:24

Palo Alto Networks Türkiye Ülke Müdürü Tunç Çokkeser, ağ güvenliği sektörünün trendlerini açıkladı.

"Günümüzün değişen ihtiyaçları; Facebook, Twitter, Youtube gibi sosyal ağların hayatımıza girmesi, uygulamaların hayatımıza entegre olması, kullanıcıların mobil alışkanlıklarının gelişmesi network güvenlik katmanında yeni ihtiyaçları doğurdu" diyen Tunç Çokkeser, mevcut ihtiyaçları şu sözlerle anlattı:

"Artık port protokol bazlı değil, direkt trafiğin analiz edildiği, uygulamanın, kullanıcının ve trafiğin yönetildiği güvenlik çözümleri yani bizim ifademizle 'Yeni Nesil Güvenlik Mimarileri'ne ihtiyaçları olduğu görüldü. Bu kullanıcılar kurumlar içerisinde olsun ya da ev kullanıcıları olsun zamandan ve mekandan bağımsız olarak kullanıcılara uygulama, içerik ve entegrasyon mantığıyla yöneterekten çözümü sağlayabilen yeni nesil mimariler diye ifade edebiliriz şu anki trendi."

Çokkeser, gelecekteki trendler hakkında şunları söyledi: "Burada siber güvenlik tarafından söz etmek gerekiyor. Şu anda özellikle büyük kurumların odaklandığı iki önemli nokta var. Birincisi entegre mimariler, ikincisi de bilinmeyen dosya analizi dediğimiz bilinmeyen içerikler için yapılan güvenlik çözümleri."

Ağ Güvenliği Çözümlerinde Trendler
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Ağ Güvenliği Çözümlerinde Trendler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement