Ağrı Barış Bloku: Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi (2) - Son Dakika
Güncel

Ağrı Barış Bloku: Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi (2)

Ağrı Barış Bloku: Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi (2)

Muş'ta BARIŞ GÜNÜ'NE HDP'Lİ VEKİLLER KATILDI Muş'ta Dünya Barış Günü nedeniyle Belediye Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe HDP Muş Milletvekilleri Burcu Çelik, Ahmet Yıldırım ile parti teşkilatlarıı ve vatandaşlar katıldı.

01.09.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta BARIŞ GÜNÜ'NE HDP'Lİ VEKİLLER KATILDI

Muş'ta Dünya Barış Günü nedeniyle Belediye Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe HDP Muş Milletvekilleri Burcu Çelik, Ahmet Yıldırım ile parti teşkilatlarıı ve vatandaşlar katıldı. Yerel sanatçıların verdiği konserin ardından Burcu Çelik, "7 Haziran'da kim sandıklardan hezimete uğrayarak çıktıysa ve bu seçimi kaybettiyse bu savaşın müsebbibi, sorumlusu da odur. Bu ülke hiçbir tarihte bu kadar birbirine yaklaşmamıştı. Bize bunu çok gördüler. 5 Nisan'dan beri bu memleketteyim, 70'e yakın şehit verdik. Halen asker, gerilla, sivil, polis biz burada konuşurken bile ölmeye devam ediyor. Savaş, hiçbir zaman halklar tarafından başlatılmamıştır. Savaşı egemenler, iktidarlar ve koltuk sevdalıları başlatmıştır. Bugün Türkiye'de olduğu gibi. Barış demek Mısır'da, Gazze'de, Lice'de ölen tüm çocukları, askerleri, polisleri, gerillaları sahiplenmek demektir. Eğer halkın gücüne inanmazlarsa, halkın getirdiği o 13 yıllık iktidarlarından sonra peyder pey tarihten silinecekler" diye konuştu.

YILDIRIM: PKK'DAN İVEDİ OLARAK TEK TARAFLI ATEŞKES İSTİYORUM

Çelik'in ardından konuşan Milletvekili Ahmet Yıldırım ise törer örgütü PKK'ya tek taraflı ateşkes çağrısında bulundu. Yıldırım, bu konuda şunları söyledi:

"Ben, bütün parti iradesinin belirttiği üzere PKK'den ivedi olarak tek taraflı ateşkes ilan etmesini istiyorum. Bugüne kadar 9 defa tek taraflı ateşkes ilan ettiniz. Operasyonda olsun olmasın hiçbir güvenlik görevlisine lütfen silah doğrultmayın ve kullanmayın. Sadece kendinizi koruyun bu sizin evrensel hakkınızdır. Özellikle çift taraflı söylemedim. Türkiye'de barışın umudu Kürt tarafıdır. Barışın umudu o sultan bozuntusu değildir. Ben asimilasyonun, 100 yıllık mezalimin karşısında olduğum için tek taraflı yapıyorum. Devlete bu çağrıyı yapmıyorum. Çünkü bugün devleti yöneten akıl kirli bir akıldır. Kirli bir savaşın içinde bireysel ve ailesel istikbal için gençleri ölüme gönderiyor. Siz bize bu fırsatı verin tek taralı ilan edin. 7 Haziran'da tokadı atıp sendelettiğimiz bu sultan ve saray sevdalısının işini bitirmeyi ve fişini çekme işini bize bırakın. 1 Kasım 1922 günü tarihte saltanatın kaldırıldığı gündür. 1 Kasım 2015 günü Tayyip'in saltanatının bittiği gün olacak, bu ülkeye kalıcı barışın geldiği gün olacak. Son olarak söylüyorum asker, polis; ast,üst fark etmez, kendi meslek onurunuzu düşünüyorsanız, kurumsal kimliğinize saygı gösterilmesini istiyorsanız bu padişah sevdalısının oyununa gelmeyin, bunun için ölmeyin. Ölmenizi de istemiyoruz biz. Mesel vatansa Kürtler Çanakkale'de kan döktüler, 1'inci İnönü, 2'nci İnönü, Kütahya, Eskişehir her mücadelede Kürt'ün kanı var. Allah bilir, bu 40 günlük zamanda dökülen kan, vatan savunması için dökülen kan değildi. Saray sevdası için dökülen kandır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı Barış Bloku: Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement