Ahlat'ta "Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı" Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta "Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı" Tamamlandı

Ahlat\'ta "Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı" Tamamlandı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen “Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı” tamamlandı.

24.08.2014 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen "Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı" tamamlandı.

Ahlat Belediyesi'nin katkı ve desteklerinin yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Uluslararası Bisiklet Federasyonu (UCİ), Bitlis Valiliği ile Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanlığı tarafından organize edilen yarışmaya İran, Türkiye ve Gürcistan'dan sporcular katıldı.

İlçede düzenlenen bisiklet yarışı 6 kategoride 63 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. İlçenin tarihi mekanlarından olan Kale Mahallesi içerisinde yapılan bisiklet yarışı oldukça çekişmeli geçti. Yarışlar hakkında gazetecilere açıklama yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Gazi Bilir, Uluslararası Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun faaliyet programlarında yer alan "Uluslararası Dağ Bisikleti" yarışını Ahlat'ta yaptıklarını belirtti. Bilir, "Yarışmamız 6 kategoride gerçekleşiyor. Bu kategoriler; Elite Men, Elite Wowen, genç erkek, masterlar, U17 ve U15 şeklinde yapıldı. Yarışmalara İran milli takımı 20 sporcuyla katılıyor. Ayrıca Gürcistan Şampiyonu da aramızda bulunuyor. Burada yaptığımız yarışmada dereceye giren sporcular dereceye girerek almış oldukları puanlarla olimpiyatlara gitmeye hak kazanacaklar. İstanbul, Ankara, Eskişehir, Antalya ve Nevşehir gibi birçok şehirden sporcu yarışmalara katıldı. Bu yıl 8 tane uluslararası yarış vardı. Bu yarışlar özel yarışlar şeklinde de olabiliyor. Önümüzdeki yıl Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından yaklaşık 20 civarında dağ bisikleti yarışları olacak" dedi.

Daha sonra ödül törenine önce bir konuşma yapan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, 25'incisini kutlamak için bir araya geldikleri Ahlat- Avrasya Kültür Buluşması Şenlikleri'nin bu yıl Gazze'de yaşanan insanlık dramından dolayı sınırlandığını söyledi. Çoban, "Bütün programlarımızı sınırlarken uluslararası bir kültür ve spor etkinliğinin gerçekleştirilmesinde emeği olan Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyorum. Ahlat kültürel zenginliği bakımından Türkiye'nin ortak mirasıdır. Aynı zamanda İslam aleminin ortak mirasıdır. Böyle bir kimliğe sahip ilçenin elbetteki etkinliklerinin bunlarla sınırlı kalması mümkün değil. Daha önceki çerçevemiz belliydi. Biz de bunların bir bölümünü iptal yerine Eylül ayına taşıdık. İnşallah Eylül'de sempozyumumuzu gerçekleştireceğiz. Buradan halkımıza duyurmak istiyorum. Fakat sporu çok önemsediğimizi herkesin bilmesini istiyorum. Parkurumuz da çok beğenildi. Bunları sporcu ve teknik heyetten de duyduk. Ahlat'ta inşallah tekrar önümüzdeki yıl daha geniş çaplı düzenlemek istiyoruz" diye konuştu.

Ardından bir konuşma yapan Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, yarışmanın kaybedeni olmadığını belirterek, tüm sporculara katıldıkları için teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildi.

Yarışmada elit men kategorisinde birinciliği Türkiye'den Abdulkadir Kelleci, ikinciliği İran'dan Faraz Shokori, üçüncülüğü yine İran'dan Mohsen Remazani Alavi kazandı.

Elit women kategorisinde ise birinciliği Türkiye'den Esra Kürkçü, ikinciliği İran'dan Faranak Parto Azer, üçüncülüğü Türkiye'den Cansu Türkmenoğlu aldı.

Yarışmacılara; AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Zafer Bayram, Ahlat Emniyet Müdürü Zeki Şafak, İlçe Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Tatvan Belediye Bakanı Fettah Aksoy ve Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy tarafından madalyaları verildi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta 'Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı' Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement