AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Elazığ'da - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Elazığ'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Elazığ\'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Süleyman Şah Türbesi’nin Türkiye toprakları olarak kabul edildiğini ve oraya yapılacak her türlü saldırıyı Türkiye’ye yapılmış bir saldırı olarak göreceklerini belirterek gereğinin yapılacağını söyledi.

26.03.2014 23:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Süleyman Şah Türbesi'nin Türkiye toprakları olarak kabul edildiğini ve oraya yapılacak her türlü saldırıyı Türkiye'ye yapılmış bir saldırı olarak göreceklerini belirterek gereğinin yapılacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Elazığ'ın Karakoçan, Kovancılar ilçesi ile Yazıkonak beldesinde partisinin seçim merkezini ziyaret etti. Ziyaretler sonrasında AK Parti Elazığ İl Başkanlığı tarafından onuruna verilen yemeğe katılan Kurtulmuş, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Kurtulmuş'un onuruna verilen yemeğe AK Parti Elazığ Milletvekilleri, Belediye Başkan Adayı Mücahit Yanılmaz, Sivil Toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı.

Çözüm sürecine değinen Kurtulmuş, "28 yıl devam eden terör belası bu memleketin her iline her ilçesine gelmiş. 28 yılda 7 bine yakın şehit cenazesi, 32 bin evladımız, bu ülkenin çocuğu ölmüş. Savaş mı yaptık, Türkiye büyük bir harbe mi girdi. Hayır ama bir takım yine karanlık odakların tezgahları ile terör üzerinden Türkiye 32 bin insanını kaybetti. Oturduk geçtiğimiz aylarda bunların hesabını yaptık. Türkiye'de böyle bir çalışma yoktu. Biz bu terörle 28 yıl uğraştık da kaç para kaybettik. Yaklaşık 1.2 trilyon dolar. Bu 1.2 trilyon doları eğer Türkiye kaybetmeseydi bu gün ne olurdu biliyor musunuz? Türkiye'nin dünya çapında birkaç tane araba markası olurdu. Hala yerli otomotiv üretir miyiz üretemez miyiz onu tartışıyoruz. Türkiye eğer teröre bu parayı kaybetmeseydi bu gün kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar değil 21 bin, 25 bin dolar seviyesine çıkardı. Türkiye'de yapılan bu havaalanları, şehir hastaneleri, üniversiteler 20 sene evvel yapılırdı. İşte terör Türkiye'de buna mal oldu. Şimdi bu hükümetten Allah razı olsun. Başbakanımız bedeli ne olursa olsun biz artık anaların ağlamasını istemiyoruz, zehir bile içsek Türkiye'de bu barışı sağlayacağız diyor. Bu sükuneti sağlayacağız, terörü önleyeceğiz ve Türkiye'yi bir esenlik yurdu haline getireceğiz" dedi.

"SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ TÜRKİYE TOPRAKLARI KABUL EDİLİR"

Suriye sınırında yaşanan gerginliği de ifade eden Kurtulmuş, "Süleyman Şah Türbesi Türkiye toprakları olarak kabul edilen bir yer. Dolayısıyla oraya yapılacak her türlü saldırıyı Türkiye kendisine yapılmış bir saldırı olarak görür. Suriye sınırında daha öncede bizim uçağımız düşürüldü. Şimdi bir Suriye uçağı düşürüldü. Bütün bunlar en kısa zamanda hallolur ve esas olan mesele Suriye'nin şuandaki yapısı maalesef her türlü kargaşayı, çatışmayı, Uluslar arası sorunları barındıracak bir bataklık gibi. Dünyanın dört bir tarafından gelmiş olan bir takım teröristler, ayrıca Suriye rejiminin sürekli olarak halkına karşı üretmiş olduğu bir terör bir saldırı ortamı ve insanların gözyaşından, ölümden, katliamdan başka görmediği bir Suriye var. Ne yazık ki uluslararası camiada başından itibaren bu duruma sessiz kalıyor. Bu sessiz kalış, Suriye'deki sorunları çözmüyor. Tam tersine daha fazla körüklüyor, daha fazla büyütüyor. Suriye artık sadece Suriye toplumunun meselesi olmaktan çıkmıştır. Her olay birkaç ülkeyi ilgilendiren, hatta uluslararası bütün camiayı ilgilendiren duruma gelmiştir. Biz bu gerginliklerin bitirilmesi için Suriye'de gerçekten halkın iradesinin hakim olduğu demokratik bir sürecin işletilmesi için uluslararası camianın demokrasi kuralları içerisinde Suriye yönetimin ikna edecek mekanizmanın kurmasını gerektiğini düşünüyoruz. Biz Türkiye olarak hiçbir çatışmadan hiçbir sürtüşmeden, hiçbir zaman bölgemizin bir kan, barut, ateş fıçısı haline gelmesinden hiçbir şekilde memnun olmayız. Tam tersine biz Suriye'nin de huzur içerisinde olmasını isteriz. Suriye'nin de sadece Suriye halkı tarafından idare edilmesini isteriz. Suriye'de demokrasinin güçlenmesi demek artık Suriye'de etrafa bir takım problemlerin yansıması, bir takım krizlerin yansıması değil barış ve esenliğin yansıması demek olacaktır. Biz böyle olması için elimizden geleni gösteririz. Türkiye Cumhuriyeti egemen bir devlettir. Kendi çıkarlarını koruyacak bir devlettir. Bu gücü vardır, bu devlet terbiyesi vardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde bu anlamda kendisine karşı yapılan operasyonlara karşıda gereğini yerine getirir. Umut ediyoruz bu durum biran evvel artık hiç kimsenin başına sıkıntı üretmeyecek yeni bir Suriye'yi görmek nasip olur diye temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"30 MART TÜRKİYE'NİN KADERİNİ TAYİN EDECEK"

"İçeride ve dışarıda bir takım ittifaklar Türkiye'de uzunca bir süredir, özellikle 17 Aralık operasyonundan sonra 30 Mart seçimlerini hükümetin haddi bildirileceği, hükümetin düşürülmesinin yolunun açılacağı Türkiye'nin önünün kesilmesine müsaade edecek zemin hazırlanacağı seçim olarak gördü" diyen Kurtulmuş, "Halkta bunu bu şekilde algıladı ve bizde buradayız dedi. Bakarsanız Başbakanımızın mitinglerine 100 binler katılıyor. Halkta milli iradeye sahip çıktı. Türkiye'nin geleceğine sahip çıktı. Oynanan oyunun, kurulmaya çalışılan tezgahların farkında olduğunu ifade etti ve çoktan son günlerinde değil 30 Mart seçimleri yerel seçimlerin ötesinde hatta genel seçimlerin ötesinde Türkiye'nin kaderini tayin edecek bir seçim haline geldi. Bende Anadolu'nun her yerini, Çanakkale'den, Ağrı'ya, Kars'a, Ardahan'a kadar, Tokattan Osmaniye'ye, Giresun'dan Samsun'a, Ordu'ya kadar bütün doğuyu, kuzeyi, güneyi dolaşmış birisi olarak söylüyorum. Yerel bazı faktörler olabilir ama bütününe baktığınız zaman Türkiye seçmeninin çok büyük bir kısmı bu seçim eski Türkiye istikametine geri dönüş seçimi mi olacak, yoksa yeni Türkiye istikametinde yolumuza devam mı edeceğiz seçimi olarak algıladı, öyle gördü ve 30 Mart onun sonucunu verecek" şeklinde konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Elazığ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement