AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur - - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Edip Uğur, göreve seçilmesi durumunda hayata geçirmeyi planladıkları projelere ilişkin, "Ege ve Marmara Denizi, derelerimiz, akarsularımız, Manyas Kuş Cenneti kirleniyor.

22.03.2014 12:58

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Edip Uğur, göreve seçilmesi durumunda hayata geçirmeyi planladıkları projelere ilişkin, "Ege ve Marmara Denizi, derelerimiz, akarsularımız, Manyas Kuş Cenneti kirleniyor. Bu yüzden 'önce çevre' diyoruz, kesinlikle temiz olmalı" dedi.

Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'ya, İzmir'e giden Balıkesirlilerin, buralara imrenip "Biz ne zaman büyükşehir oluruz" dediğini belirten Uğur, 30 Mart'tan itibaren ilin büyükşehir statüsüne kavuşacağını söyledi.

Yer altı ve üstü zenginlikleri, coğrafi konumu, nüfusu ve yüz ölçümü bakımından büyükşehir olmayı en fazla hak eden şehirlerin başında Balıkesir'in geldiğini anlatan Uğur, kış mevsiminde yaklaşık 1 milyon 200 bin olan ilin nüfusunun yaz aylarında 3 milyona yaklaştığını dile getirdi.

Turizm, sanayi ve üniversite şehri olan, mahalleye dönüşecek 890 köyü bulunan Balıkesir'in iyi yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Uğur, şöyle devam etti:

"İnsan hayatını kolaylaştırmak, standardı yükseltmek için birçok projeyi hayata geçireceğiz. Biz, çevreden başlayacağız. Yaz turizminin olduğu iliz. Arıtma tesislerinin kapasiteleri çok düşük ya da yok. Köylerimizin arıtmaları bulunmuyor. Ege ve Marmara Denizi, derelerimiz, akarsularımız, Manyas Kuş Cenneti kirleniyor. Bu yüzden 'önce çevre' diyoruz, kesinlikle temiz olmalı. Büyükşehir sorumlulukları arasında ulaşıma büyük önem vereceğiz. Kara ve deniz ulaşımında önemli projelerimiz var. Mevcut demir yolu hattının üzerinde 8 istasyonlu Balıkesir Banliyö (Balban) projemiz var. Değirmenboğazı mevkisinden başlayacak, TOKİ konutları, Küçük Sanayi Sitesi, merkez, hastane, Yıldız Mahallesi ve Gökköy'e kadar uzanan bir banliyö treni. Bu, ulaşımı rahatlatacak."

- "Önemli adalara ulaşım, BADO ile sağlanacak"

Uğur, Çayderesi Islah Projesi ile kent merkezinde vazgeçilmez bir alan oluşturacaklarını anlattı. Bu derenin, çöplerin atıldığı, mikrop saçan bir yer olduğunu söyleyen Uğur, bölgeyi ıslah ederek yeşil alanlar, yürüme ve gezinti alanları, kafeler, restoranların bulunduğu bir alan haline getireceklerini bildirdi.

Deniz ulaşımına büyük önem verdiklerine dikkati çeken Uğur, şunları kaydetti:

"Balıkesir, Türkiye'de en fazla adası olan il; 27 adası bulunuyor. Marmara, Avşa, Ekinlik adaları, Paşa Limanı'na ulaşım oldukça sıkıntılı. Balıkesir Deniz Otobüsleri İşletmesini (BADO) kuracağız. BADO ile bu adalara kolay ulaşımı sağlayacağız. Hızlı feribotlarla ulaşımda zamanı kısaltacağız. Buralar, yıllardır mahrumiyet bölgesi gibi görülüyor. Bir öğretmen, Marmara Adası'nda çalışmak istemiyor. Sabah Erdek'ten hareket eden feribot, 3 saatte Marmara'ya ancak ulaşıyor. Akşam dönüşü de aynı şekilde. Adalar arasında hızlı feribot seferleri ile kolay ulaşılabilirliği sağlayacağız. Mahrumiyet bölgesi olmasından uzaklaştıracağız."

- "Balıkesir, 40 milyon nüfusun tam ortasında"

Uğur, Balıkesir'in termal sularının bol olduğunu, termali, zeytinyağı, Yağcıbedir halısını marka yapmak istediklerini aktardı.

İlin, kongre şehri olabilecek ciddi potansiyeli bulunduğuna işaret eden Uğur, "Balıkesir, Ege ile Marmara'nın ortasında. İstanbul'dan, Bodrum'a, Fethiye'ye kadar en az 40 milyonun yaşadığı, toplam tüketimin yüzde 60-65'inin yapıldığı bölgenin tam ortasında bir yerde Balıkesir var. Bu nedenle yatırımcılar, tercihlerini Balıkesir'den yana kullanmaya başladı. İli buna hazırlamamız lazım" ifadesini kullandı.

Körfezray projeleriyle Edremit Körfezi'nde raylı sistemle ulaşımı sağlayacaklarını anlatan Uğur, İzmir-İstanbul yüksek hızlı treninin, Bergama ilçesinden geçeceğini dile getirdi. Bergama- Ayvalık arası uzaklığın 55 kilometre civarında olduğu bilgisini veren Uğur, "Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığıyla yüksek hızlı treni Bergama'dan Ayvalık'a kadar getirmeyi planlıyoruz. Ardından Ayvalık- Küçükkuyu arasında hafif raylı sistemle bütün Edremit Körfezi'ni kolay ulaşılır hale getirmeyi hedefliyoruz. Hızlı tren bittiğinde İstanbul'dan yüksek hızlı trene binen yolcu, 3 saat içinde Ayvalık'ta oluyor. Buradan da hafif raylı sistemle Altınoluk, Akçay ya da Ören, nereye giderse yarım saat içinde ulaşabilecek" diye konuştu.

Uğur, havadan, karadan, denizden ve demir yolundan ulaşım yatırımlarıyla Balıkesir'i hem turizm hem de sanayi açısından cazip hale getireceklerini belirterek, projeleriyle ilin iç ve dış turizminin artacağını sözlerine ekledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement