AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (1) - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (1)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, on seçimi zaferle, birincilikle geçirdiklerini söyleyerek, "Şimdi de hamdolsun 11. seçimin de birincisi AK Parti'dir" diye konuştu.

08.06.2015 01:37

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, on seçimi zaferle, birincilikle geçirdiklerini söyleyerek, "Şimdi de hamdolsun 11. seçimin de birincisi AK Parti'dir" diye konuştu.

Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nin balkonundan vatandaşlara hitap etti.

"Kökleri tarihin derinliğinden beslenen, dalları istikbale uzanan kutlu yürüyüşünün değerli dava arkadaşlarını, bu davanın bugünkü teşkilatlanmış hali AK Parti'nin değerli mensupları"nı selamlayarak konuşmasına başlayan Başbakan Davutoğlu, Ankara'ya 81 vilayeti dolaşarak geldiğini bildirdi.

Alandakilere Fırat'tan Dicle'den, Sakarya'dan, Kızılırmak'tan, Yeşilırmak'tan, Seyhan'dan, Ceyhan'dan, Ağrı'dan, Cudi'den, Toroslar'dan, Ilgaz'dan, Uludağ'dan, Istırancalar'dan selam getirdiğini ifade eden Davutoğlu, tüm vatandaşları bağırlarına bastıklarını söyledi.

"Bu balkonu bir demokrasi makamı yapan Cumhurbaşkanımıza da selamlar olsun" diyen Davutoğlu, "en büyük teşekkürü" millete etti. Başbakan Davutoğlu, "Aziz milletimizi bu seçim gününde tebrik ediyorum. Her bir vatandaşımızı sandığa gidip oy kullanan, irade beyan eden her aziz vatandaşımıza selamlarımı, saygılarımı sunuyorum" dedi.

AK Parti hareketinin 13 yıldır tek bir şeyin, milli iradenin davasını verdiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Her türlü engelle karşılaştık. Kurucu Genel Başkanımız yasaklı ilan edildi, 2007'de e-muhtıra vermeye kalktılar, her türlü darbe, vesayet tecrübesinin, sınavının içinden gelen AK Parti kadrolarına selam olsun. Partimizi kapatmaya çalıştılar ama biz hep, 'Milli irade' dedik, hep, 'Milli irade' demeye devam edeceğiz. Aziz milletimizi bu yüksek katılım dolayısıyla, suhuletle, sükunetle bir seçimi daha başarıyla gerçekleştirmesi dolayısıyla tebrik ediyor, saygılarımızı sunuyoruz. Milletimizin kararı en üst karardır. Milletimizin kararı nihai karardır, bu karara saygı bütün siyasi partiler, taraflar için bir zarurettir. İşte buradan AK Parti'nin demokrasi makamından, balkonundan sesleniyorum, yüce milletimizin kararı her şeyin üzerindedir ve o kararın gereği her şartta yerine getirilecektir. Kimsenin bundan şüphesi olmamalıdır."

"Kaderimiz milletin kaderidir"

Alandakilerin, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları üzerine Davutoğlu, "13 yıl içinde büyük sınavlardan geçtik hiçbir zaman eğilmedik, hiçbir zaman eğilmeyeceğiz. Arkasında millet, tarih, irfan, hikmet olanlar eğilmez. Biz milletten geldik, milletle yürüyoruz, kaderimiz milletin kaderidir" karşılığını verdi.

Modern demokrasi tarihinin en büyük ailesi olarak nitelendirdiği AK Parti teşkilatlarına da teşekkür eden Davutoğlu, "Bir ahlak abidesidir AK Parti hareketi. Kurucu Genel Başkanımızdan bu yana nice çetin yolculuklardan hep zaferle çıktık. 10 seçimi zaferle, birincilikle geçirdik. Şimdi de hamdolsun 11. seçimin de birincisi AK Parti'dir" dedi.

Kalabalığın "Ya Allah Bismillah Allahuekber" diye seslenmesi üzerine Davutoğlu, "Evet, 'Ya Allah' diyoruz ve şimdi bu gece tekrar 'Bismillah' diyoruz. Büyük tarihi yürüyüşler için 12-13 yıllık süre bir başlangıçtır. Hamdolsun büyük başarılara imza attık, daha büyük başarılar bizi bekliyor. Bir an bile tereddüt etmeyeceğiz, durmayacağız, milletten ayrı düşmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

-"Şaibe söylentileri çıkaranlar şu anda utanç duymalılar"

Başbakan Davutoğlu, AK Parti hareketini bir ahlak, erdem hareketi olarak nitelendirerek, "Bugün benimle birlikte olan MYK üyelerimiz, Bakanlar Kurulumuza baktığınızda her biri iki aydır bütün vilayetleri dolaşıyorlar. 'Üç dönemi bitenler nefesi kesilir mi?' diye bekleyenler hayretle takip ettiler ki bizim için dönemler değil asırlar önemlidir. Milletimiz de takdir etmiştir, bu seçim kampanyasında 81 vilayette vatandaşlarıyla buluşan tek parti AK Parti'dir" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin bir kez daha destan yazdığını, birliğin, beraberliğin adresi olduğunu vurgulayan Davutoğlu, coşkulu mitingler için teşekkür etti.

"Teşkilat burada hocasının yanında" sloganlarına Davutoğlu, "Hiç şüphemiz yok, hep beraber kutlu yürüyüşümüz bir an bile sekteye uğramadan devam edecek inşallah" sözleriyle yanıt verdi.

Başbakan Davutoğlu, seçim sürecine katkıda bulunanlara, seçimlerin suhuletle gerçekleşmesini sağlayan güvenlik görevlilerine, il ve ilçe seçim kurulları ile YSK'ya da teşekkürlerini ileterek, şunları dedi:

"Bu seçim öncesinde birçok şaibe söylentileri çıkartarak demokrasimize leke vurmaya çalıştılar. Bu demokrasi tecrübesiyle Türkiye kendini ispat etti mi? Neticeyi önceden neredeyse bir şekilde şekillendirmek adına bir takım şaibe söylentileri çıkaranlar şu anda utanç duymalılar. Türk demokrasisi güçlüdür, hiçbir şekilde hiçbir şaibe ile gölge düşmeyecektir. Şimdiye kadar böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır."

Davutoğlu, yurtdışında, gönül coğrafyalarında, Üsküp'te, Saraybosna'da, Balkanlar'da, Orta Asya'da, Semerkant'ta, Afrika'da, Somali'de, Tunus'ta, Ortadoğu'da, Filistin'de, Gazze'de, Irak'ta bu hareket için dua edenlere de seslenerek, "Her birinden mesajlar geldi, her biri aynı şeyi söylediler, 'Siz 12 yıldır bize kol kanat gerdiniz, sizin mevcudiyetiniz bizim için en büyük garantidir. Buradan onlara sesleniyorum, biz bu topraklarda ayaklarımız üzerinde dimdik dururken onların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • nezaket: bence hükümdarlık kalkmalı 0 0 Yanıtla
  • nezaket: bence hükümdarlık kalkmalı 0 0 Yanıtla

Advertisement