Ak Parti grup toplantısı detay (2) - Son Dakika
Güncel

Ak Parti grup toplantısı detay (2)

Ak Parti grup toplantısı detay (2)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 5'i büyükşehir 10 ilin belediye başkan adayını açıkladı.

26.11.2013 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 5'i büyükşehir 10 ilin belediye başkan adayını açıkladı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, yerel seçimlere yönelik aday belirleme çalışmalarının belli aşamaya geldiğini belirterek, bugünden itibaren adayları kademe kademe kamuoyuna duyuracaklarını söyledi.

Adaylar netleştikten sonra illerde geniş çaplı tanıtım yaparak süreci devam ettireceğini dile getiren Erdoğan, "Önümüzde 4 ay var. Bu 4 ayın en güzel şekilde değerlendirilmesi lazım" dedi.

Erdoğan, cuma günü yapacakları genişletilmiş il başkanları toplantısında hem kampanya sürecine ilişkin bilgileri paylaşacaklarını hem o güne kadar belirledikleri bazı adayları kamuoyuna duyuracaklarını kaydetti.

Yerel seçimlerde aday olacak memurların, kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlarda ya da parti teşkilatında görevli olanların 1 Aralık'a kadar istifa etmeleri gerektiğini anımsatan Erdoğan, bu kişilerin seçim üst kuruluyla irtibat kurarak süreci yakından takip etmesini istedi.

Her zamankinden daha hassas, daha ince aday belirleme yöntemi takip ettiklerini vurgulayan Erdoğan, bu çalışmaları hiçbir siyasi partinin yapacağına inanmadığını söyledi. Erdoğan, kendisi de dahil 11 parti yöneticisinden oluşan üst kurulun gece saatlerine kadar çalıştığını anlatarak, temayül yoklamalarını, kamuoyu araştırmalarını değerlendirdiklerini kaydetti.

Kamuoyunun nabzını çok yakından takip ettiklerini vurgulayan Erdoğan, "Belediye başkanı çıkardığımız yerleri de çıkaramadığımız yerleri de mercek altına yatırıyoruz. Mevcut başkanlarımızın performanslarını yakından takip ederken, başkanlarımızın olmadığı yerlerde en iyi adayları tespit etmeye çalıştık, çalışıyoruz. Bunun için çok sayıda yöntem kullandık" diye konuştu.

Erdoğan, parti teşkilatının tavrı ve kanaatinin kendileri için büyük önem arz ettiğinin altını çizerek, adaylarda aradıkları kriterleri, beklentileri, vizyonu, cuma günkü genişletilmiş il başkanları toplantımızda etraflıca izah edeceklerini belirtti.

-Ankara, Kayseri ve Konya'da başkanlar aday

Erdoğan, yerel seçime ilişkin değerlendirmelerinin ardından 10 ilin belediye başkan adaylarını, şehirlerdeki yatırımların tanıtıldığı film gösterimi eşliğinde tanıttı.

Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gümüşhane Belediye Başkan adayının AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Bartın Belediye Başkan adayının Seyfettin Kalay, Kırşehir Belediye Başkan adayının mevcut Başkan Yaşar Bahçeci, Amasya Belediye Başkan adayının mevcut Başkan Cafer Özdemir ve Afyonkarahisar Belediye Başkan adayının mevcut Başkan Burhanettin Çoban olduğunu açıkladı.

Erdoğan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayının AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayının mevcut Başkan Mehmet Özhaseki, Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayının mevcut Başkan Tahir Özyürek ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının mevcut Başkan Melih Gökçek olduğunu bildirdi.

Kahramanmaraş'ın büyükşehir olarak yeni bir döneme gireceğini dile getiren Erdoğan, mevcut başkan Mustafa Poyraz'a bugüne kadarki çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Bu seçimde değişime gidileceğini söylediklerinde, Poyraz'ın anlamlı bir cevap verdiğini ve "Ben sizlerin verdiği karara her zaman hazırım, bundan sonra da nerede ne görev verilirse sonuna kadar buna hazırım" diyecek nezaket ortaya koyduğunu söyledi.

Eskişehir'de büyük yatırımlar yaptıklarını dile getiren Erdoğan, kentin merkezi yönetimden aldığı en önemli yatırımın yüksek hızlı tren olduğunu ifade etti.

Eskişehir'e karayollarında da büyük yatırımlar yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Bu tür kavşak düzenlemelerini aslında büyükşehirler yapar. Örneğin İstanbul'da şu ana kadar büyükşehir belediyesinin yaptığı kavşak sayısı 150'ye yaklaştı, Ankara'da ciddi sayıda kavşak düzenlemesi yapıldı. Fakat Eskişehir'de bunların büyükşehir tarafından yapılmadığını görünce orada da biz merkezi yönetim olarak devreye girdik ve yaptık, yapıyoruz. İnşallah bundan sonra da AK Parti belediyesi olarak bu tür eksikliklerimizi büyükşehir-ilçe bağlantılarında daha yoğun bir şekilde inşa etme fırsatını bulacağız" dedi.

Eskişehir'de büyük bir stadın temelini attıklarını anımsatan Erdoğan, inşaatın 2 yıl içinde bitirileceğini söyledi.

Erdoğan, Kayseri ada açıkladığı sözlerine, "Hareketimizin başladığı, partimizin ilk açık hava mitingini yaptığımız yer Kayseri'ye sıra geldi" diye başladı. Kayseri'nin 20 yıl öncesini bilenlerin kentin nereden nereye geldiğini çok iyi göreceğini belirten Erdoğan, kent merkezi ve Erciyes Dağı'nda yapılan yatırımlardan başlıklar halinde bahsetti. Erdoğan, Kayseri'nin kültür merkezi olduğunu, tarihi eserlerin restore edildiğini dile getirerek, "Gerek başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bakan, milletvekili arkadaşlarımız ve Cumhurbaşkanımız buraya çok ciddi katkılar sağladılar. Bugün Kayseri, hamdolsun müstesna, örnek şehirlerimizden biri haline geldi" diye konuştu.

-"Kılıçdaroğlu paraları gönderiyor"

Erdoğan, Özhaseki ve Kayseri milletvekilleriyle fotoğraf çektirdikten sonra, Özhaseki ile arasında geçen diyaloğu aktardı. Özhaseki'ye, "Elinde pastırmayla geleceksin zannettim" dediğini anlatan Erdoğan, Özhaseki'nin, "Bagajda. Yeni davalar kazanıyoruz" cevabını verdiğini ifade etti. Erdoğan, "Sağolsun Kılıçdaroğlu paraları gönderiyor. Benim de sağolsun Kılıçdaroğlu'ndan aldığım çok paralar var. Ben de stokluyorum. Vakti gelince gereğini yapacağız" dedi.

Erdoğan, Özhaseki'nin, Kılıçdaroğlu'na karşı 12 dava kazandığını söylediğini, 13 davanın da görülmekte olduğunu söylediğini aktardı.

Konya'daki yatırımlar hakkında da bilgi veren Erdoğan, Ankara-Konya ve Eskişehir-Konya hızlı tren hatlarının hayata geçirildiğine işaret ederek, "Bunlar bizim dışındakilerin yapacağı işler değil" dedi.

Erdoğan, "Merkezi yönetimle yerel yönetimin el ele olduğu yerlerde şehirlerimizin nasıl değiştiğini, nasıl başarılı olduklarını görüyorsunuz. Bu başarılar inşallah artarak devam edecek" diye konuştu.

Ankara'nın tanıtım videosundan sonra Gökçek'in adaylığını açıklayan Erdoğan, gerek merkezi gerek yerel yönetimin Ankara'ya kazandırdıklarını özet görüntülerle anlatmanın mümkün olmadığını söyledi.

Ankara'daki değişimi görmezlikten gelenler olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bütün bunlara rağmen halkımız bunu çok iyi gördüğü için Ankara'da hiçbir zaman ne yerelde ne genelde iktidarı AK Parti'den başkasına vermedi. Yerelde de 94'ten bu yana Melih Bey'den başka isme Ankara'lı asla teveccüh göstermedi" dedi.

Erdoğan, 10 ilin adayları ve milletvekilleriyle birlikte, tutuştukları ellerini havaya kaldırarak salonu selamladı ve gazetecilere poz verdi.

-Notlar

Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'ın Bartın adayının özgeçmişini okurken, çocuk sayısını belirtmemesi üzerine, "İki çocuk..." dedi.

Grup toplantısını çok sayıda izleyicinin takip etmesi nedeniyle, salonda yoğunluk yaşandı. Partililer, Erdoğan'ın konuşması sırasında sık sık slogan attı.

Adaylar açıklanırken, İzmir'den gelen partililer, "İzmir'e Binali Yıldırım gerek" diye tempo tuttu.

Grup toplantısını çok sayıda partilinin yanı sıra Melih Gökçek'in oğulları Osman ve Ahmet Gökçek de izledi.

Erdoğan'ın konuşması sırasında izleyici sıralarında bulunan bir kadın elindeki çantasını havaya kaldırarak, "Başbakanım, Başbakanım" diye bağırdı. Kadın emniyet görevlileri tarafından salonun dışına çıkarıldı.

TOKİ'den aldığı bir evle ilgili sorun yaşadığını iddia eden Hatun Öner adlı bir kadın, kuliste bağırması ve güvenlik görevlilerine zorluk çıkarması üzerine kulisten uzaklaştırıldı.

AK Parti Grup Toplantısı'nı İskoç yerel kıyafeti giyen bir grup misafir de izledi. Bu kişilerin, Mel Gibson'un "Cesur Yürek" filmini çektiği İskoç kenti Stirling'in Belediye Başkanı Michael Anthony ve beraberindeki heyet olduğu öğrenildi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ak Parti grup toplantısı detay (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement